Customer satisfaction analysis of company Break Time Bistro
Thesis title: | Analýza zákaznické spokojenosti společnosti Break Time Bistro |
---|---|
Author: | Horáková, Helena |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Tahal, Radek |
Opponents: | Dvořáková, Michaela |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem diplomové práce je v prvé řadě zjistit vztah mezi jednotlivými faktory a celkovou spokojeností zákazníků pomocí korelační závislosti a dále zodpovědět výzkumné otázky zaměřující se na spokojenost a behaviorální záměry zákazníků. Pro účely diplomové práce byla použita primární i sekundární data. Na základě zjištění v teoretické části doplněných o dotazníkové šetření, do kterého se zapojil personál podniku, bylo definováno 14 klíčových faktorů, které mohou ovlivňovat spokojenost zákazníků a jejich chování. Kvantitativní výzkum zaměřující se na zákaznickou spokojenost probíhal pomocí metody CAPI a zapojilo se od něj 200 jednotek, které byly stanoveny na základě pravděpodobnostního systematického výběru. Na základě míry spokojenosti s jednotlivými faktory a jejich sílou korelační závislosti s celkovou spokojeností byly stanoveny faktory, na které by se podnik měl primárně zaměřit a zlepšit jejich úroveň kvality. Mezi tyto faktory patřily cena sortimentu, rychlost obsluhy, systém objednávání, obsluhování a ochota a přívětivost personálu a velikost porce jídla. |
Keywords: | dotazníkové šetření; pohostinství; zákaznická spokojenost; primární výzkum |
Thesis title: | Customer satisfaction analysis of company Break Time Bistro |
---|---|
Author: | Horáková, Helena |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Tahal, Radek |
Opponents: | Dvořáková, Michaela |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The primary aim of this thesis was to examine the relationship based on the correlation between individual factors and overall customer satisfaction and answer research questions focused on customer satisfaction and behavioral intentions. Both primary and secondary data were collected. Based on the theoretical background and questionnaire survey was defined 14 individual factors which may affect the customer experience and their behavior. Quantitative marketing research took the form of CAPI and consisted of 200 respondents who were chosen by using probabilistic systematic selection. Based on customer experience with individual factors and their correlation with overall experience were defined factors that should the company focus on and improve their quality. These factors were the price, the operating speed, ordering and service system, and willingness of personnel. |
Keywords: | questionnaire survey; hospitality industry; primary research; customer satisfaction |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 25. 3. 2019 |
---|---|
Date of submission: | 5. 12. 2019 |
Date of defense: | 28. 1. 2020 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/69326/podrobnosti |