CSR activities of company Makro Cash & Carry ČR

Thesis title: CSR aktivity spoločnosti Makro Cash & Carry ČR
Author: Repoň, Patrik
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Matysová, Kamila
Opponents: Khelerová, Vladimíra
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca sa sústreďuje na CSR aktivity spoločnosti Makro Cash & Carry ČR. Cieľom práce je predstaviť CSR aktivity spoločnosti v Českej republike, ich porovnanie s konkurenciou a na základe výsledkov kvantitatívneho výskumu dať spoločnosti odporúčania na zlepšenie týchto aktivít. Práca je rozdelená do šiestich kapitol. Prvá kapitola sa venuje histórií a charakteristike spoločenskej zodpovednosti firiem. V druhej kapitole je predstavená spoločnosť METRO AG a spoločnosť Makro Cash & Carry ČR. Tretia kapitola sa zaoberá spoločensky zodpovednými aktivitami firmy a v štvrtej kapitole ich porovnáva s konkurenciou. Piata kapitola obsahuje výskum a testovanie stanovených hypotéz. Posledná kapitola zhŕňa výsledky výskumu a na základe toho poskytuje vlastné odporúčania pre spoločnosť.
Keywords: spoločenská zodpovednosť firiem; udržateľné aktivity; Makro; zdieľané hodnoty
Thesis title: CSR aktivity spoločnosti Makro Cash & Carry ČR
Author: Repoň, Patrik
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Matysová, Kamila
Opponents: Khelerová, Vladimíra
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce se soustřeďuje na CSR aktivity společnosti Makro Cash & Carry ČR. Cílem práce je představit CSR aktivity společnosti v České republice, jejich porovnání s konkurencí a na základě výsledků kvantitativního výzkumu dát společnosti doporučení na zlepšení těchto aktivit. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola se věnuje historii a charakteristice společenské odpovědnosti firmy. Ve druhé kapitole je představena společnost METRO AG a společnost MAKRO Cash & Carry ČR. Třetí kapitola se zabývá společensky odpovědnými aktivitami firmy a ve čtvrté kapitole je porovnává s konkurencí. Pátá kapitola obsahuje výzkum a testování stanovených hypotéz. Poslední kapitola shrnuje výsledky výzkumu a na základě toho poskytuje vlastní doporučení pro společnost.
Keywords: Makro; společenská odpovědnost firem; sdílené hodnoty; udržitelné aktivity
Thesis title: CSR activities of company Makro Cash & Carry ČR
Author: Repoň, Patrik
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Matysová, Kamila
Opponents: Khelerová, Vladimíra
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The thesis focuses on CSR activities of Makro Cash & Carry ČR. The aim of the thesis is to present CSR activities of the company in the Czech Republic and to compare them with competitors as well as to give recommendations for improvement of these activities based on the results of quantitative research .The thesis is divided into six chapters. The first chapter is devoted to the history and characteristics of corporate social responsibility. The second chapter introduces METRO AG and METRO Cash & Carry Slovakia. The third chapter deals with the socially responsible activities of the company and in the fourth chapter compares them with the competition. The fifth chapter contains research and testing of established hypotheses. The last chapter summarizes the results of the research and on this basis provides recommendations for company.
Keywords: Makro; shared values; corporate social responsibility; sustainable activities

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Retailing and Commercial Communications

Information on submission and defense

Date of assignment: 14. 2. 2019
Date of submission: 6. 12. 2019
Date of defense: 8. 1. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/68668/podrobnosti

Files for download

    Last update: