Link to enterprise’s information system and order process in e-commerce

Thesis title: Nadväznosť manažérskych informačných systémov na objednávkový proces v elektronickom obchode
Author: Plško, Lukáš
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Přibil, Jiří
Opponents: Přibyl, Vladimír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca ,,Nadväznosť podnikových informačných systémov na objednávkový proces v elektronickom obchode“ sa zaoberá problematikou, ktorú priniesol vývoj nových technológii používaných v oblasti elektronického obchodovania.Prvá časť práce sa zaoberá postupným oboznámením s problematikou e- business a ostatných systémoch, ktoré sú obsiahnuté v téme e-business. Ďalšia časť teórie sa zaoberá informačnými systémami v riadení, na ktoré postupne nadväzuje ich využitie v elektronických obchodoch.Praktická časť práce sa zaoberá problematikou objednávkového procesu. Objednávkový proces bol analyzovaný na základe marketingového výskumu, ktorý bol zameraný na túto problematiku.Cieľom práce je zistiť ako sa zmenilo vnímanie respondentov zameraných na správanie sa pri objednávkovom procese na e-shopoch v rokoch 2016 a 2019.
Keywords: e-commerce; e-shop; e-business; objednávkový proces
Thesis title: Link to enterprise’s information system and order process in e-commerce
Author: Plško, Lukáš
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Přibil, Jiří
Opponents: Přibyl, Vladimír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diploma thesis “Link to enterprise’s information system and order process in e-commerce" deals with the problems which brought development of new technologies used in the field of e-commerce.The first part of the thesis, theoretical, deals with gradual familiarization of the e-business issues and other systems that are contained in the topic of e-business. Another part of the theory deals with governance information systems, to which its usage in e-commerce is connected.Practical part of the thesis deals with order process issues. The process was analyzed based on marketing study focused on pertinent issues.The aim of the thesis is to ascertain how the respondents´ perception of order process behavior changed in 2016 and 2019 on e-shops.
Keywords: e-business; e-commerce; e-shop; ordering process
Thesis title: Návaznost manažerských informačních systémů na objednávkový proces v elektronickém obchodě
Author: Plško, Lukáš
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Přibil, Jiří
Opponents: Přibyl, Vladimír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce,, Návaznost manažerských informačních systémů na objednávkový proces v elektronickém obchodě "se zabývá problematikou, které přinesly vývoj nových technologií používané v oblasti elektronického obchodování.První část práce tedy teoretická se zabývá postupným seznámením s problematikou e-business a ostatních systémech, které jsou obsaženy v tématu e-business. Další část teorie se zabývá informačními systémy v řízení, na které postupně navazuje jejich využití v elektronických obchodech.Praktická část práce se zabývá problematikou objednávkového procesu. Objednávkový proces byl analyzován na základě marketingového výzkumu, který byl zaměřen na tuto problematiku.Cílem práce je zjistit jak se změnilo vnímání respondentů zaměřených na chování při objednávkovém procesu na e-shopech v letech 2016 a 2019.
Keywords: objednávkový proces; e-commerce; e-shop; e-business

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Exact Methods

Information on submission and defense

Date of assignment: 27. 3. 2018
Date of submission: 20. 1. 2020
Date of defense: 30. 1. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/65615/podrobnosti

Files for download

    Last update: