The importance of restaurant certifications

Thesis title: Význam certifikace stravovacích zařízení
Author: Muhr, Daniel
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Bejdáková, Blanka
Opponents: Petrů, Zdenka
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce řeší význam certifikace stravovacích zařízení pro provozovatele a hosty těchto zařízení. Cílem práce je na základě analýzy certifikací a primárního výzkumu zhodnotit význam certifikace stravovacích zařízení a zodpovědět výzkumné otázky, zda jsou certifikace provozovateli považovány za přínos a zda ovlivňují rozhodovací proces hostů. První kapitola vymezuje základní pojmy související s tématem. Druhá kapitola se zabývá certifikacemi v cestovním ruchu z obecného hlediska. Třetí kapitola analyzuje vybrané certifikace, jmenovitě Cyklisté vítáni, Czech Specials, Český systém kvality služeb, Michelinský průvodce, Maurerův výběr: Grand Restaurant a Zlatý lev. Čtvrtá kapitola na základě výstupu primárního výzkumu zhodnocuje význam certifikace stravovacích zařízení a zodpovídá výzkumné otázky.
Keywords: cestovní ruch; kvalita; certifikace; gastronomie; stravovací zařízení
Thesis title: The importance of restaurant certifications
Author: Muhr, Daniel
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Bejdáková, Blanka
Opponents: Petrů, Zdenka
Thesis language: Česky
Abstract:
Master's thesis focuses on the importance of restaurant quality certifications in the Czech Republic. The aim of the thesis is to assess the importance of restaurant certifications for both restaurant operators and customers based on analysis of quality certifications and primary research. The first chapter deals with the description of basic terms related to the topic. The second chapter covers certification in tourism in general terms. The third chapter is devoted to the analysis of selected certifications, namely Cyclists Welcome, Czech Service Quality System, Czech Specials, Golden Lion, Maurer's Choice: Grand Restaurant, and Michelin Guide. The fourth chapter presents results obtained by primary research on the basis of which the importance of restaurant certifications is evaluated.
Keywords: quality; gastronomy; restaurants; certification; tourism

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 26. 9. 2019
Date of submission: 24. 4. 2020
Date of defense: 28. 5. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/70825/podrobnosti

Files for download

    Last update: