Strategic analysis for Sweety Ice, s.r.o

Thesis title: Strategická analýza podniku Sweety Ice, s.r.o
Author: Baňas, Marko
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Sieber, Patrik
Opponents: Červeňák, Ľubomír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Obsahom tejto bakalárskej práce je strategická analýza konkrétneho podniku, ktorým je Sweety Ice, s.r.o. Cieľom tejto práce je identifikácia silných a slabých stránok, príležitostí a ohrození spoločnosti. Tieto zistenia by mohli podniku pomôcť v boji so spoločnosťami pôsobiacimi v rovnakom odvetví. Bakalárska práca je rozdelená na dve časti, a to na teoreticko-metodologickú a praktickú časť. V rámci teoretickej časti sú na základe použitia odbornej literatúry popísané jednotlivé výskumné metódy. Medzi najvýznamnejšie patria napríklad PESTLE analýza, Porterov model 5 síl, Finančná analýza a Klasifikácia zdrojov. V praktickej časti sú tieto metódy aplikované na spoločnosť Sweety Ice, s.r.o. a sú spracovávané na základe konkrétnych informácií z tohto podniku. Na záver sú všetky informácie zhrnuté v SWOT analýze, po ktorej zhodnotení dochádza k strategickému odporučeniu budúceho smerovania podniku.
Keywords: PESTLE analýza ; konkurencia; Porterov model 5 síl; Strategická analýza ; SWOT analýza
Thesis title: Strategic analysis for Sweety Ice, s.r.o
Author: Baňas, Marko
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Sieber, Patrik
Opponents: Červeňák, Ľubomír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The content of this bachelor thesis is a strategic analysis of Sweety Ice, s.r.o. company. The aim of this thesis is to identify company´s strengths and weaknesses, her opportunities and threats. These findings could help the company to fight companies operating in the same industry. The bachelor thesis is divided into two parts, namely the theoretical-methodological and practical part. Within the theoretical part, individual research methods are described on the grounds of professional literature. Among the most important belong, for example, PESTLE analysis, Porter's five forces model, Financial analysis and Resource classification method. In the practical part, these methods are applied to the company Sweety Ice, s.r.o. and they are processed on the basis of specific information from this company. Finally, all the information is summarized in a SWOT analysis and its evaluation leads to a strategic recommendation of the future direction of the company.
Keywords: Strategic analysis ; PESTLE analysis ; competition; Porter's five forces model; SWOT analysis
Thesis title: Strategická analýza podniku Sweety Ice, s.r.o
Author: Baňas, Marko
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Sieber, Patrik
Opponents: Červeňák, Ľubomír
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Obsahem této bakalářské práce je strategická analýza konkrétního podniku, kterým je Sweety Ice, s.r.o. Cílem této práce je identifikace silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení společnosti. Tato zjištění by mohla podniku pomoci v boji se společnostmi působícími ve stejném odvětví. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, a to na teoreticko-metodologickou a praktickou část. V rámci teoretické části jsou na základě použití odborné literatury popsány jednotlivé výzkumné metody. Mezi nejvýznamnější patří například PESTLE analýza, Porterův model 5 sil, Finanční analýza a Klasifikace zdrojů. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na společnost Sweety Ice, s.r.o. a jsou zpracovávány na základě konkrétních informací z tohoto podniku. Na závěr jsou všechny informace shrnuty ve SWOT analýze, po jejíž zhodnocení dochází k strategickému doporučení podle budoucího směřování podniku.
Keywords: SWOT analýza ; Strategická analýza ; PESTLE analýza ; konkurence ; Porterův model 5 sil

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of strategy

Information on submission and defense

Date of assignment: 12. 2. 2020
Date of submission: 12. 5. 2020
Date of defense: 19. 6. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/72481/podrobnosti

Files for download

    Last update: