The Business Plan Founding of Café and Analysis of the Real Object

Thesis title: Podnikatelský plán založení kavárny a analýza reálného objektu
Author: Krejsová, Tereza
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Dvořák, Antonín
Opponents: Petrů, Zdenka
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu, jehož cílem je zhodnocenísoučasného fungování kavárny Lark café Brno. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou apraktickou. V první jsou definovány pojmy, které souvisejí s daným tématem, následujecharakteristika stravovacích služeb, jejich členění a také jsou uvedeny podmínky proprovozování gastronomických zařízení. Dále se práce věnuje problematice tvorbypodnikatelského plánu. Tyto teoretické poznatky jsou využity v praktické části, kde jepředstaven zkoumaný objekt a vypracován podnikatelský plán, který zahrnuje analýzupodniku a jeho okolí, marketingovou strategii a finanční plán. Podle zjištěných poznatků jenavrhnuto doporučení pro další podnikání.
Keywords: podnikání; pohostinství; stravování; podnikatelský plán; finanční plán; SWOT analýza; káva; kavárna; Lark café Brno; služby
Thesis title: The Business Plan Founding of Café and Analysis of the Real Object
Author: Krejsová, Tereza
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Dvořák, Antonín
Opponents: Petrů, Zdenka
Thesis language: Česky
Abstract:
This diploma thesis is based on the creation of a business plan, the aim of this thesis is toevaluate the current functioning of the Lark café Brno. This thesis is divided into two parts,theoretical and practical. The theoretical part defines the terms that are related to the topic ofthis thesis. The terms are focused to catering services, their divisions are characterized thereand the conditions for the operation of gastronomic facilities are also given there. This thesisalso deals with the issue of creation a business plan. These theoretical findings are practicalyused in the practical part this thesis, where the research object is introduced and a businessplan is developed, which includes an analysis of the enterprise and its surroundings,marketing strategy and financial plan. According to the findings, a recommendation forfurther business is proposed.
Keywords: café; entertainment; services; hospitality; catering; business plan; financial plan; SWOT analysis; coffee; Lark café Brno

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 23. 9. 2019
Date of submission: 26. 6. 2020
Date of defense: 10. 9. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/70695/podrobnosti

Files for download

    Last update: