Public transport in Bratislava

Thesis title: Hromadná osobná doprava v Bratislave
Author: Žambor, Viktor
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Zelený, Lubomír
Opponents: Gregor, Juraj
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá hromadnou osobnou dopravou v Bratislave so zameraním na rozvoj koľajovej dopravy. Hlavným cieľom je predstaviť možnosti rozvoja električkového systému a železníc, pričom by sa aplikoval prediktívny model na vyhodnotenie dôležitosti jednotlivých tratí. V teoretickej časti sú predstavené výhody a nevýhody typov hromadnej osobnej dopravy s príkladmi zo zahraničia. V závere sú zhrnuté výsledky práce s možnými návrhmi na ďalšie výskumy potrebné na budúci rozvoj dopravy v Bratislave. V prílohe je aj interaktívna mapa (vytvorená autorom), ktorá umožňuje jednoduché zobrazenie existujúcich a plánovaných tratí či zastávok hromadnej osobnej dopravy.
Keywords: hromadná osobná doprava; koľajová doprava; električkový systém; Bratislava
Thesis title: Public transport in Bratislava
Author: Žambor, Viktor
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Zelený, Lubomír
Opponents: Gregor, Juraj
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This Master’s thesis analyses the public passenger transport in Bratislava with a focus on the development of rail transport. The main goal is to present the possibilities of enlargement of the tram system and railways, while applying a predictive model to evaluate the importance of individual route. The theoretical part presents the advantages and disadvantages of multiple types of public passenger transport with examples from abroad. The results of the work are summarized in conclusion with relevant and achievable proposals for further research needed for the future development of transport in Bratislava. Furthermore, there is also an interactive map, which allows to easily see both existing and planned routes and stops of public transport.
Keywords: public transport; rail transport; tram system; Bratislava
Thesis title: Hromadná osobní doprava v Bratislavě
Author: Žambor, Viktor
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Zelený, Lubomír
Opponents: Gregor, Juraj
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá hromadnou osobní dopravou v Bratislavě se zaměřením na rozvoj kolejové dopravy. Hlavním cílem práce je představit možnosti rozvoje tramvajového systému a železnic, přičemž by se aplikoval prediktivní model pro vyhodnocení důležitosti jednotlivých tratí. V teoretické části jsou představeny výhody a nevýhody typů hromadné osobní dopravy s příklady ze zahraničí. V závěru jsou shrnuty výsledky práce s možnými návrhy na další výzkumy potřebné na budoucí rozvoj dopravy v Bratislavě. V příloze je i interaktivní mapa (vytvořená autorem), která umožňuje jednoduché zobrazení stávajících a plánovaných tratí či zastávek hromadné osobní dopravy.
Keywords: hromadná osobní doprava; kolejová doprava; tramvajový systém; Bratislava

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Logistics

Information on submission and defense

Date of assignment: 10. 6. 2020
Date of submission: 15. 12. 2020
Date of defense: 1. 2. 2021
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/74220/podrobnosti

Files for download

    Last update: