Supplying the catering section in the Lázně Luhačovice, Plc

Thesis title: Zásobování stravovacího úseku v podniku Lázně Luhačovice a.s
Author: Habartová, Natálie
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Bejdáková, Blanka
Opponents: Chaloupková, Kateřina
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato práce se zabývá zásobováním gastronomických zařízení a dodavatelsko-odběratelskými vztahy, dávající si za cíl naleznout nejvhodnějšího dodavatele koloniálu Lázně Luhačovice. Práce je dělena do tří hlavních teoretických kapitol. První kapitola pojednává o stravovacích sužbách jako celku. Zahrnuje základní definici a rozdělení a typy stravovacích služeb. Druhá kapitola se zabývá potravinami a legislativou upravující nakládání s nimi. Třetí kapitola se věnuje dodavatelsko-odběratelským vztahům. V této kapitole je popsán nákupní proces. Praktická část práce se zabývá nákupním procesem akciové společnosti Lázně Luhačovice. Tato část bakalářské práce se dále zabývá mapováním nynějších dodavatelů koloniálu pomocí strukturovaného rozhovoru s otázkami pro vedoucího nákupního oddělení, které se týkaly nákupního procesu a stávajícího systému hodnocení dodavatelů. Práce si dává za cíl ověřit funkčnost výběru dodavatelů koloniálu ve společnosti Lázně Luhačovice, a.s.
Keywords: Stravovací služby; Dodavatelsko-odběratelské vztahy; Zásobování potravinami
Thesis title: Supplying the catering section in the Lázně Luhačovice, Plc
Author: Habartová, Natálie
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Bejdáková, Blanka
Opponents: Chaloupková, Kateřina
Thesis language: Česky
Abstract:
This thesis deals with the supply to gastronomic facilities and with supplier-customer relationships, and is aimed at finding the most suitable supplier for the general store of Lázně Luhačovice. The thesis is divided into three main theoretical chapters. Chapter One deals with catering services as a whole. It includes the basic definition, and the classification and types of catering services. Chapter Two deals with food and with the legislation that regulates its handling. Chapter Three is dedicated to supplier-customer relationships. It also describes the purchasing process. The practical part of the thesis deals with the purchasing process of the Lázně Luhačovice joint-stock company. It also maps the existing suppliers to its general store using a structured interview with questions asked to the head of the purchasing department regarding the purchasing process and the existing supplier evaluation system. The aim of the thesis is to verify the efficiency of the selection of suppliers to the general store of the Lázně Luhačovice, a.s. Company.
Keywords: Catering services; Supplier-customer relationships; Supply of food

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 16. 9. 2020
Date of submission: 30. 4. 2021
Date of defense: 21. 5. 2021
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/74122/podrobnosti

Files for download

    Last update: