Utilization of social media and successful operation of cafes
Thesis title: | Využití sociálních sítí a úspěšný provoz kaváren |
---|---|
Author: | Holubičková, Romana |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Zamazalová, Marcela |
Opponents: | Vávra, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem sociálních sítí a jejich využití malými firmami v podobě kaváren. Klade si za cíl objasnit význam sociálních médií pro kavárny, zhodnocení komunikace vybraných kaváren na sociálních sítích a návrhy pro jejich zlepšení. Toto bylo zjišťováno pomocí hloubkových polostrukturovaných rozhovorů, jehož respondenty byli lidé, kteří spravují účty na sociálních sítích vybraným čtyřem kavárnám. Dále byla využita obsahová analýza k určení toho, na které příspěvky těchto vybraných kaváren uživatelé sociálních sítí nejvíce reagují a na které nejméně. Výsledkem této bakalářské práce je zjištění a objasnění významu sociálních sítí pro kavárny a zjištění toho, jak tyto sociálně sítě využívají a poté, jak a na které jejich příspěvky uživatelé sociálních sítí reagují. Výsledkem bylo zjištění, že sociální sítě mají pro tyto podniky největší význam v okamžiku, kdy zahajují provoz a dále mají význam pro prodej jejich produktů. |
Keywords: | sociální sítě; marketing; influencer; kavárna |
Thesis title: | Utilization of social media and successful operation of cafes |
---|---|
Author: | Holubičková, Romana |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Zamazalová, Marcela |
Opponents: | Vávra, Oldřich |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The subject of this bachelor thesis is the current pheonema of social media and their unitilazation for small bussinesses which are cafes. Objective of this thesis is to clarify the importance of social media for this type of bussinesses, evaluation of communication of selected cafes and suggestions for their improvement. This was detected by semi-structured deep interview and the respondents were administartors of accounts on the social media of four selected cafes. Then the content analysis was used to identify which posts on the social media of this cafe have the most reactions of the users of the social media and which posts have the least reactions. The result of this bachelor thesis is detection and clarification of the importance of the social media for cafes and finding how this small bussinesses use the social media and which posts have the most reactions and are popular among the users of the social media. The result was the finding that the social media are the most importatnt in the moment when the bussiness starts operating and then they are important for the selling of their products. |
Keywords: | social media; marketing; influencer; cafe |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 6. 2020 |
---|---|
Date of submission: | 12. 5. 2021 |
Date of defense: | 23. 6. 2021 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/73587/podrobnosti |