Franchising in hospitality industry

Thesis title: Franchising v pohostinství
Author: Pavel, Jan
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Švarc, Zbyněk
Opponents: Kříž, Radim
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem práce je charakterizovat koncept podnikání na základě franšízové spolupráce v oboru pohostinství se zaměřením na restaurace rychlého občerstvení. Na základě právní úpravy podnikání v České republice rozhodnout, zda je pro začínající podnikatele v oboru pohostinství vhodné spolupracovat s franšízorem a aplikovat jeho koncept podnikání.
Keywords: franšízing; pohostinství; podnikání; rychlé občerstvení; komparace; McDonald´s
Thesis title: Franchising in hospitality industry
Author: Pavel, Jan
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Švarc, Zbyněk
Opponents: Kříž, Radim
Thesis language: Česky
Abstract:
The main goal of my thesis is to characterize the concept of business cooperation between two independent subjects based on franchise contract. Based on the analysis of the legal regulations of business in the Czech republic decide whether is this kind of cooperation ideal for new entrepreneurs in the hospitality sector.
Keywords: business; franchising; hospitality sector; comparison; McDonald´s

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Business and European Law

Information on submission and defense

Date of assignment: 6. 10. 2020
Date of submission: 25. 6. 2021
Date of defense: 6. 9. 2021
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/74559/podrobnosti

Files for download

    Last update: