Eco Food Truck – Environmental approaches of owners and wishes of customers

Thesis title: Eko food truck – environmentální přístupy vlastníků a přání zákazníků
Author: Nemravová, Andrea
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Legnerová, Kateřina
Opponents: Černá, Daniela
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato diplomová práce zkoumá environmentální pilíř konceptu společenské odpovědnosti firem na velmi moderním typu stánkového prodeje s občerstvením – food trucku. Cílem práce je porovnat zájmy zákazníků s environmentálními aktivitami majitelů food trucků a zjistit, do jaké míry se jejich zájmy shodují. Na základě výsledků průzkumů budou navržena doporučení pro majitele, co vylepšit, aby si udrželi či získali více zákazníků. Data byla získána pomocí kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Pomocí dotazníkového šetření byla zjišťována přání a zájmy zákazníků food trucků a na základě polostrukturovaných rozhovorů s majiteli food trucků byly získány informace ohledně environmentálních aktivit jejich podnikání. Výsledky ukazují, že se zákazníci nejvíce zajímají o téma ekologických obalů a využívání lokálních produktů. Těmito dvěma tématy se zabývají v největší míře také majitelé. Na základě těchto a dalších zjištění byla navržena doporučení pro food trucky ke zlepšení jejich aktivit a navrženo téma dalšího směru možného zkoumání.
Keywords: Ekologie; CSR; Mikro podniky; Food truck
Thesis title: Eco Food Truck – Environmental approaches of owners and wishes of customers
Author: Nemravová, Andrea
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Legnerová, Kateřina
Opponents: Černá, Daniela
Thesis language: Česky
Abstract:
This Master’s Thesis examines the environmental pillar of the Corporate Social Responsibility in a very modern type of street food - food truck. The aim of the work is to compare the interests of customers with the environmental activities of food truck owners, find out whether their interests coincide, and propose improvements for owners to retain or gain more customers. Data was obtained using quantitative and qualitative research. The wishes and interests of food truck customers were detected using a questionnaire survey, and information regarding the environmental activities of the business was obtained via semi-structured interviews with food truck owners. The results show that both customers and business owners are most interested in the topic of organic packaging and in using of products from local producers. Based on these and other findings, recommendations for food trucks were proposed to improve their environmental activities and the topic of further possible research was proposed.
Keywords: Environmentalism ; CSR; Micro Enterprise; Food truck

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Personnel Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 1. 11. 2020
Date of submission: 21. 8. 2021
Date of defense: 10. 9. 2021
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/74953/podrobnosti

Files for download

    Last update: