In-store communication of brands in the category of coffee, tea, and confectionery in the Czech modern market

Thesis title: In-storová komunikace značek v kategorii kávy, čaje a cukrovinek na českém moderním trhu
Author: Rambousková, Anna-Marie
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Čermáková, Elvíra
Opponents: Průša, Přemysl
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce je zaměřena na analýzu in-storové komunikace značek v kategorii kávy, čaje a cukrovinek na českém moderním trhu. Cílem práce je zanalyzovat a porovnat in-storovou komunikaci značek v jednotlivých kategoriích a mezi jednotlivými řetězci, a zjistit, zda má přímý dopad na nákupní chování nakupujících. V teoretické části je rozebrána problematika podpory prodeje jako marketingové disciplíny. Dále jsou definovány charakteristické znaky jednotlivých kategorií a vybraných řetězců Albert, Billa a Tesco. V praktické části jsou analyzovány kategorie kávy, čaje a cukrovinek na konkrétních prodejnách. Vlastní výzkum využívá metody v podobě dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů. Z výzkumu vyplývá, že in-storová komunikace ovlivňuje chování nakupujících, čímž byla potvrzena hypotéza práce.
Keywords: shopper marketing; podpora prodeje; in-storová komunikace; druhotné umístění; POS; místo prodeje; český moderní trh; káva; čaj; cukrovinky; Albert; Billa; Tesco
Thesis title: In-store communication of brands in the category of coffee, tea, and confectionery in the Czech modern market
Author: Rambousková, Anna-Marie
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Čermáková, Elvíra
Opponents: Průša, Přemysl
Thesis language: Česky
Abstract:
The thesis focuses on the analysis of in-store communication of brands in the category of coffee, tea, and confectionery in the Czech modern market. The aim of the thesis is to analyse and compare the in-store communication of brands in individual categories and between individual chains, and to find out whether it has a direct impact on the purchasing behaviour of shoppers. The theoretical part discusses the topic of sales promotion as a marketing discipline. It also defines the characteristics of each category and selected chains Albert, Billa and Tesco. The practical part analyses the categories of coffee, tea, and confectionery in specific stores. The methods used methods in the research are questionnaire survey and in-depth interviews. The research shows that in-store communication influences shoppers’ behaviour, thus confirming the hypothesis of the thesis.
Keywords: sales promotion; in-store communication; point-of-sale; Czech modern trade; coffee; tea; confectionery; Albert; Billa; Tesco; shopper marketing; secondary placement; POS

Information about study

Study programme: Mezinárodní obchod
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 8. 1. 2021
Date of submission: 10. 12. 2021
Date of defense: 17. 1. 2022
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/75703/podrobnosti

Files for download

    Last update: