Analysis of the impact of COVID-19 on coffee consumer behaviour and on coffee shop industry
Thesis title: | Analýza dopadu Covid-19 na chování spotřebitelů kávy a na podnikání v oblasti kavárenství |
---|---|
Author: | Zunová, Nikola |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Machková, Hana |
Opponents: | Tóth, Andrej |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce se zabývá dopadem pandemie Covid-19 na chování spotřebitelů kávy a na podnikání kaváren. Hlavním cílem práce je analyzovat změny chování a preferencí českých spotřebitelů na trhu kávy v důsledku pandemie Covid-19 z pohledu kaváren. Dílčím cílem práce je porovnání dopadů pandemie na velký řetězec kaváren a na malé soukromé kavárny v České republice. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá vymezením spotřebitelského chování, a to jak z teoretického, tak praktického hlediska. Druhá kapitola se věnuje světovému trhu kávy, včetně současných trendů a dopadů pandemie Covid-19. Poslední kapitola analyzuje dopady pandemie Covid-19 na podnikání vybraných kaváren formou případové studie. |
Keywords: | pandemie; spotřebitel; zákazník; spotřebitelské chování; spotřeba; káva; kavárna; Covid-19 |
Thesis title: | Analysis of the impact of COVID-19 on coffee consumer behaviour and on coffee shop industry |
---|---|
Author: | Zunová, Nikola |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Machková, Hana |
Opponents: | Tóth, Andrej |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This diploma thesis focuses on the impact of the COVID-19 pandemic on consumer behaviour and on coffee shop industry. The main aim of the thesis is to analyse changes in consumer behaviour and preferences of Czech coffee consumers during the pandemic crisis. The partial aim of the thesis is to evaluate different impacts of the pandemic on big chain coffeehouse and small private coffeehouses. The thesis is divided into three parts. First part describes the theoretical and practical framework of consumer behaviour. Second part is focused on the latest trends and impacts of COVID-19 on coffee sector. The last part analyses the impact of COVID-19 pandemic on selected coffeehouses based on case study. |
Keywords: | COVID-19; consumer; customer; pandemic; consumer behaviour; consumption; coffee; coffeehouse |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 26. 8. 2021 |
---|---|
Date of submission: | 28. 4. 2022 |
Date of defense: | 31. 5. 2022 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/77521/podrobnosti |