Quality of food service establisments for participants of water tourism on the Vltava River
Thesis title: | Kvalita stravovacích služeb pro účastníky vodácké turistiky na Vltavě |
---|---|
Author: | Lžičařová, Alena |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Žufan, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato práce se zabývá stravovacími zařízení na úseku řeky Vltavy z Vyššího Brodu do Zlaté Koruny z pohledu vodácké turistiky. Práce hodnotí jejich kvalitu a srovnává zařízení mezi sebou navzájem. Zaměřuje se rovněž na obsah jídelního lístku a s tím související specifické stravovací požadavky osob, kam je zařazeno vegetariánství, veganství, potravinové alergie a potravinové intolerance. Obsahem práce je i stručné charakterizování cestovního ruchu, stravovacích zařízení, vodácké turistiky a kvality služeb. Dle stanovených kritérií bylo zjištěno, že stravovací zařízení jsou na tomto úseku považována za kvalitní. |
Keywords: | cestovní ruch; řeka Vltava; vodácká turistika; stravovací zařízení; specifické stravovací požadavky; kvalita služeb; mystery shopping |
Thesis title: | Quality of food service establisments for participants of water tourism on the Vltava River |
---|---|
Author: | Lžičařová, Alena |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Žufan, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis deals with food service establisments on the section of the Vltava River from Vyšší Brod to Zlatá Koruna from the perspective of water tourism. The thesis evaluates their quality and compares the facilities with each other. It also focuses on the content of the menu and the related specific dietary requirements of persons, which include vegetarianism, veganism, food allergies and food intolerances. The content of the thesis also includes a brief characterization of tourism, food service establisments, water tourism and quality of services. According to the established criteria, it was found out that the catering facilities are considered to be of high quality in this area. |
Keywords: | tourism; Vltava River; specific dietary requirements; quality of services; food service establisments; mystery shopping; water tourism |
Information about study
Study programme: | Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 28. 6. 2021 |
---|---|
Date of submission: | 29. 4. 2022 |
Date of defense: | 2. 6. 2022 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/77316/podrobnosti |