Communication Plan Proposal for E-shop Na dno šálku s.r.o
Thesis title: | Návrh komunikačního plánu pro e-shop Na dno šálku s.r.o |
---|---|
Author: | Mottysová, Kristýna |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Dvořáková, Michaela |
Opponents: | Kratochvílová, Alice |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zaměřuje na český e-shop Na dno šálku s.r.o., který se zabývá především prodejem kávy vlastní i partnerské. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké jsou příčiny nízkého počtu nových zákazníků. V rámci teoretické části jsou představeny formy komunikačního mixu a jeho hlavní nástroje pro online a offline prostředí, oblast e-commerce, komunikační plán a jeho jednotlivé kroky. V praktické části je představen samotný e-shop a jeho myšlenka, dále průběh výzkumu, kterému předcházel briefing se samotnou zakladatelkou e-shopu. Následně byla zvolena metoda kvantitativního výzkumu ve formě dotazníkového šetření určeného pro sledující instagramového účtu e-shopu. V rámci situační analýzy je vytvořen Porterův model 5 sil, PESTLE a SWOT analýza. Na závěr je popsána aktuální komunikační strategie, identifikovány hlavní nedostatky e-shopu, na jejichž základě jsou navržena řešení, která by e-shopu měla pomoci s vyřešením aktuálního problému. |
Keywords: | Komunikační plán; e-shop; marketingová komunikace; kávový průmysl |
Thesis title: | Communication Plan Proposal for E-shop Na dno šálku s.r.o |
---|---|
Author: | Mottysová, Kristýna |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Dvořáková, Michaela |
Opponents: | Kratochvílová, Alice |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor's thesis focuses on the Czech e-shop Na dno šálku s.r.o., whose primary area of business is selling its in-house and partner coffee. The main aim of the thesis is to identify the reasons for the company's low number of new customers. The theoretical part mainly presents the forms of communication mix and its main tools for online and offline environments, e-commerce area, communication plan and its individual steps. In the empirical part, the e-shop itself and its idea are presented, as well as the course of the research, which was preceded by interviewing the founder of the e-shop herself. Moreover, a quantitative research method in the form of a questionnaire survey aimed at the followers of the e-shop's Instagram account was chosen. The situational analysis includes Porter's 5 forces model, PESTLE and SWOT analysis. Finally, the current communication strategy is described, and the main weaknesses of the e-shop are identified. Based on this, solutions to help the e-shop solve its current problem are proposed. |
Keywords: | Communication plan; e-shop; marketing communication; coffee industry |
Information about study
Study programme: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 18. 11. 2021 |
---|---|
Date of submission: | 7. 5. 2022 |
Date of defense: | 1. 6. 2022 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/78794/podrobnosti |