Analysis and suggestion of information system for HR department of gastronomic enterprise

Thesis title: Analýza a návrh informačního systému pro HR oddělení gastronomického podniku
Author: Brychtová, Eliška
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Potančok, Martin
Opponents: Konůpková, Lenka
Thesis language: Česky
Abstract:
Bakalářská práce Analýza a návrh informačního systému pro HR (Human Resources) oddělení gastronomického podniku se zabývá analýzou podnikových procesů a informačního systému v rámci řízení lidských zdrojů a výběrem nového personálního systémů pro konkrétní společnost. V práci je nastíněna situace aktuálních problémů s personálem v gastronomické oblasti, role HR pro podnik a význam personálních informačních systémů. Ve třetí kapitole je představen pro práci vybraný podnik a další kapitola obsahuje procesní analýzu HR procesů v podniku. Analýza původního personálního systému je uvedena v rámci páté kapitoly. Na základě získaných dat byl vytvořen katalog požadavků na nový informační systém pro HR. Aktuální trendy personálních systémů představuje kapitola šestá, kde je také uveden výzkum globálního a českého trhu. Ve stejné kapitole jsou představeny produkty, ze kterých bylo vybíráno pro daný podnik. Samotnému výběru produktu a jeho testování je věnována poslední kapitola práce., která vychází ze získaných dat z provedených analýz a katalogu požadavků.
Keywords: gastronomie; human resources; personální informační systém; procesy
Thesis title: Analysis and suggestion of information system for HR department of gastronomic enterprise
Author: Brychtová, Eliška
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Potančok, Martin
Opponents: Konůpková, Lenka
Thesis language: Česky
Abstract:
Bachelor thesis Analysis and suggestion of information system for HR (Human Resources) department of gastronomic enterprise discusses analysis of enterprise processes and informatic system within human resources management and selection of new informatic system for specific company. In this thesis is outlined situation of current problems with personnel from gastronomic area, roles of HR for the company and significance of personnel information systems. In the third chapter is introduced the chosen company and next chapter contains process analysis of HR process in the company. Analysis of original personnel system is introduced within fifth chapter. Based on acquired data was created requirements catalog on new informatic system for HR. Currents personnel system’s trends introduces chapter six, where is also talked about global and Czech market. In the same chapter are descripted individual products from which was selected for the company. To the selection and testing of the product is devoted last chapter, which is based on obtained data from performed analyses and requirements catalog.
Keywords: processes; gastronomy; human resources; personnel information system

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Information Technologies

Information on submission and defense

Date of assignment: 26. 9. 2021
Date of submission: 8. 5. 2022
Date of defense: 17. 6. 2022
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/77979/podrobnosti

Files for download

    Last update: