Utilization of social networks in gastronomy
Thesis title: | Využití sociálních sítí v oblasti gastronomie |
---|---|
Author: | Krajník, Kryštof |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Dvořáková, Michaela |
Opponents: | Machek, Martin |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Využití sociálních sítí je posledním trendem marketingu. Teoretická část práce zkoumá jejich aplikaci v kontextu gastronomických zařízení. Důraz je kladen na moderní formy on-line marketingu, ale jsou popsány i základní principy a nástroje marketingového mixu. Cílem praktické části práce bylo pomocí dotazníkového šetření identifikovat, jaké sociální sítě spotřebitelé nejvíce využívají, jejich motivaci pro návštěvu profilů na sociálních sítích restaurací, faktory ovlivňující výběr a návštěvu restaurací, a jejich ochotu sdílet word of mouth. Sekundárním cílem práce bylo provést deskriptivní analýzu sociálních sítí konkrétní restaurace a navrhnout doporučení pro zlepšení její marketingové komunikace na internetu. Práce je navíc doplněna o polostrukturovaný rozhovor s osobou zodpovědnou za marketing v dané restauraci, nabízející interní pohled na dění a marketingové strategie. |
Keywords: | marketing; sociální sítě; gastronomie |
Thesis title: | Utilization of social networks in gastronomy |
---|---|
Author: | Krajník, Kryštof |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Dvořáková, Michaela |
Opponents: | Machek, Martin |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Utilization of social networks is the newest trend in marketing. Theoretical part of the thesis explores their application in the context of gastronomy. Emphasis is put on modern forms of on-line marketing, basic principles and instruments of marketing mix are also described. Main goal of this thesis was to identify which social networks are most used by consumers, their motivation for visiting social network profiles of restaurants, factors influencing choice and visits of restaurants and their willingness to share word of mouth, using questionaire. Secondary goal was to carry out descriptive analysis of social networks of a particular restaurant and propose recommendations for improving its marketing communication on the internet. Half-structured interview with a person responsible for marketing in the restaurant was also carried out, offering inside view of the events and marketing strategies. |
Keywords: | social networks; marketing; gastronomy |
Information about study
Study programme: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 21. 2. 2022 |
---|---|
Date of submission: | 10. 5. 2022 |
Date of defense: | 1. 6. 2022 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/79833/podrobnosti |