Social networks and the role of "word-of-mouth" marketing in gastronomy
Thesis title: | Sociální sítě a role "word-of-mouth" marketingu v gastronomii |
---|---|
Author: | Slavíková, Iveta |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Šimůnková, Klára |
Opponents: | Novák, Michal |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce je založená na poznávání nejnovějších konceptů marketingové teorie a jejich využití managementem gastronomického podniku v prostředí online komunity. Cílem práce je zanalyzovat současnou roli sociálních sítí, word-of-mouth marketingu, networks of desire a míru pronikání hybridních praktik zákazníků (sharing, streaming, following, selfcommodification) v propagaci gastronomického podniku. Výzkumným vzorkem jsou členové komunity, která se zaměřuje na sdílení receptů asijské kuchyně. Na základě kvalitativního výzkumu, metodou nepřímého pozorování a polostrukturovaných rozhovorů se formují doporučení, kterými by se mohly gastronomické podniky řídit při propagaci ve vybrané komunitě. |
Keywords: | word-of-mouth; netnografie; gastronomie; sociální sítě; sítě touhy |
Thesis title: | Social networks and the role of "word-of-mouth" marketing in gastronomy |
---|---|
Author: | Slavíková, Iveta |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Šimůnková, Klára |
Opponents: | Novák, Michal |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The diploma thesis is based on learnings on the latest concepts of marketing theory and their usage by the management of a gastronomic enterprise in an online community. The aim of this work is to analyze the current role of social networks, word-of-mouth marketing, networks of desire and the degree of penetration of hybrid customer practices (sharing, streaming, following, selfcommodification) in the promotion of the gastronomic enterprise. The research sample consists of members of a community focused on Asian cuisine recipes sharing. Based on qualitative research, the method of indirect observation and semi-structured interviews, recommendations are formed. These may be followed by gastronomic enterprises when promoting in selected community. |
Keywords: | word-of-mouth; netnography; gastronomy; social networks; networks of desire |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Management |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 15. 3. 2019 |
---|---|
Date of submission: | 26. 6. 2022 |
Date of defense: | 24. 8. 2022 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/69220/podrobnosti |