The consumer perception of certifications in catering facilities
Thesis title: | Certifikace ve stravovacích zařízeních a jejich vnímání spotřebiteli |
---|---|
Author: | Sauerová, Tereza |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Lukášová, Renata |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Bakalářská práce se zabývá certifikacemi ve stravovacích zařízeních a jejich vnímání spotřebiteli a provozovateli těchto podniků. Hlavním cílem práce je na základě primárního výzkumu zjistit, jaké mají spotřebitelé povědomí o certifikacích a zodpovědět výzkumné otázky, zda je udělení certifikace důležitým faktorem pro spotřebitele při výběru stravovacího zařízení. Druhotným cílem je zhodnotit, zda provozovatelé stravovacích zařízení vnímají certifikace jako přínosný faktor pro jejich podnik. První kapitola definuje cestovní ruch, materiálně technickou základnu a stravovací služby v cestovním ruchu. Druhá kapitola charakterizuje kvalitu v cestovním ruchu, především ve stravovacích zařízeních a její hodnocení. Třetí kapitola se zabývá oficiálními a neoficiálními certifikacemi v cestovním ruchu. Čtvrtá kapitola se věnuje primárnímu výzkumu, na jehož základě je vyhodnoceno vnímání certifikací ve stravovacích zařízeních spotřebiteli a provozovateli. |
Keywords: | Kvalita; Cestovní ruch; Stravovací služby; Stravovací zařízení; Certifikace |
Thesis title: | The consumer perception of certifications in catering facilities |
---|---|
Author: | Sauerová, Tereza |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Bejdáková, Blanka |
Opponents: | Lukášová, Renata |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Bachelor thesis focuses on certifications in catering facilities and their perception by consumers and the management of catering facilities. The aim of the thesis is to determine the consumer awareness of certifications based on primary research. The primary research analyses if the customers consider certifications an important factor in their decision-making process while choosing certain catering establishment. Secondary goal is to assess the perception of certifications as a benefit from the view of restaurant operators. The first chapter defines tourism and catering services in tourism. The second chapter deals with the evaluation of quality in catering services. The third chapter characterises certifications in catering services. The fourth chapter analyses results obtained by primary research about the awareness and perception of certifications by consumers and restaurant operators in Prague. |
Keywords: | catering services; certifications; quality; catering facilities; Tourism |
Information about study
Study programme: | Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 2. 7. 2022 |
---|---|
Date of submission: | 28. 4. 2023 |
Date of defense: | 30. 5. 2023 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/81789/podrobnosti |