Food safety in retail chains

Thesis title: Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích
Author: Feix, Michal
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Kořánová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
Teoretická část se zabývá principy bezpečnosti potravin. Jeden z principů je doplněn podkapitolou o systému RASFF a vlivu technologií na bezpečnost potravin. Popsány jsou legislativní požadavky a nejvýznamnější systémy k zajištění bezpečnosti potravin. Přiblíženy jsou systémy HACCP, IFS a BRC. Praktická část je věnována analýze systému zajištění bezpečnosti potravin ve vybraném obchodním řetězci. Je popsán výchozí stav, vypracován návrh funkčního systému a připojeny návrhy jeho možného dalšího zjednodušení.
Keywords: návrh systému; BRC; HACCP; bezpečnost potravin; IFS
Thesis title: Food safety in retail chains
Author: Feix, Michal
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Kořánová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
The theoretical part of the diploma work contains key principles of food safety. It includes the chapter about RASFF system and nanotechnology in food safety. Next part is about chosen food safety systems HACCP, IFS and BRC. In the practical part there is the analysis of the food safety system in the retail chain and the proposal for the more efficient one.
Keywords: principles of food safety; BRC; IFS; HACCP; system design

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 8. 9. 2008
Date of submission: 30. 4. 2009
Date of defense: 12. 2. 2009
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/15226/podrobnosti

Files for download

    Last update: