Business plan for setting up a bakery shop
Thesis title: | Podnikatelský plán pro založení prodejny pekařských výrobků |
---|---|
Author: | Kadlčková, Jitka |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Zeman, Jiří |
Opponents: | Filipová, Alena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu pro prodejnu pekařských výrobků v místě dopravního uzlu Nového Opatova. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé prvky podnikatelského plánu, zatímco v praktické části je popsáno jak budou tyto prvky převedeny do praxe. Mezi tématy teoretické části jsou například marketinkový mix, SWOT analýza a Porter pět sil. Praktická část obsahuje detailní finanční plán, který byl sestaven na základě průzkumu trhu provedeného autorem práce. Obsahuje soupis potřebné výbavy pro novou prodejnu a odhad výnosů na základě očekávaného objemu prodeje přeprodeje pečiva a prodeje vlastních výrobků. V závěru jsou sepsána a vyhodnocena rizika, která se váží k založení prodejny tohoto typu a velikosti. |
Keywords: | Nový Opatov; pekárna; porter pěti sil; SWOT analýza; finanční plán; marketingový mix |
Thesis title: | Business plan for setting up a bakery shop |
---|---|
Author: | Kadlčková, Jitka |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Zeman, Jiří |
Opponents: | Filipová, Alena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor's thesis focuses on the creation of a business plan for a bakery shop in the Nový Opatov transport hub. In the theoretical part of the work, individual elements of entrepreneurship are described, while in the practicle part of the plan it is decribed how these practical elements will be translated into practice. Among the topics of the theoretical part there are, for example, the marketing mix, SWOT analysis and Porter's five forces. The practical part contains a detailed financial plan, which was compiled on the basis of market research carried out by the author of the work. It contains an inventory of the necessary equipment for the new store and an estimate of revenues based on the expected volume of resale of baked goods and sales of own products. In the conclusion, the risks associated with establishing a store of this type and size are written down and evaluated. |
Keywords: | bakery; New Opatov; Porter’s five forces; SWOT analysis; financial plan; marketing mix |
Information about study
Study programme: | Manažer obchodu |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 14. 9. 2022 |
---|---|
Date of submission: | 28. 4. 2023 |
Date of defense: | 1. 6. 2023 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/81516/podrobnosti |