Business plan for setting up a bakery shop

Thesis title: Podnikatelský plán pro založení prodejny pekařských výrobků
Author: Kadlčková, Jitka
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Zeman, Jiří
Opponents: Filipová, Alena
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření podnikatelského plánu pro prodejnu pekařských výrobků v místě dopravního uzlu Nového Opatova. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé prvky podnikatelského plánu, zatímco v praktické části je popsáno jak budou tyto prvky převedeny do praxe. Mezi tématy teoretické části jsou například marketinkový mix, SWOT analýza a Porter pět sil. Praktická část obsahuje detailní finanční plán, který byl sestaven na základě průzkumu trhu provedeného autorem práce. Obsahuje soupis potřebné výbavy pro novou prodejnu a odhad výnosů na základě očekávaného objemu prodeje přeprodeje pečiva a prodeje vlastních výrobků. V závěru jsou sepsána a vyhodnocena rizika, která se váží k založení prodejny tohoto typu a velikosti.
Keywords: Nový Opatov; pekárna; porter pěti sil; SWOT analýza; finanční plán; marketingový mix
Thesis title: Business plan for setting up a bakery shop
Author: Kadlčková, Jitka
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Zeman, Jiří
Opponents: Filipová, Alena
Thesis language: Česky
Abstract:
This bachelor's thesis focuses on the creation of a business plan for a bakery shop in the Nový Opatov transport hub. In the theoretical part of the work, individual elements of entrepreneurship are described, while in the practicle part of the plan it is decribed how these practical elements will be translated into practice. Among the topics of the theoretical part there are, for example, the marketing mix, SWOT analysis and Porter's five forces. The practical part contains a detailed financial plan, which was compiled on the basis of market research carried out by the author of the work. It contains an inventory of the necessary equipment for the new store and an estimate of revenues based on the expected volume of resale of baked goods and sales of own products. In the conclusion, the risks associated with establishing a store of this type and size are written down and evaluated.
Keywords: bakery; New Opatov; Porter’s five forces; SWOT analysis; financial plan; marketing mix

Information about study

Study programme: Manažer obchodu
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 14. 9. 2022
Date of submission: 28. 4. 2023
Date of defense: 1. 6. 2023
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/81516/podrobnosti

Files for download

    Last update: