Ensuring food safety in the EU

Thesis title: Zajišťování bezpečnosti potravin v EU
Author: Svobodová, Karolína
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Grmelová, Nicole
Opponents: Brandejský, Tomáš
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této práce je vytvoření základního přehledu týkajícího se zajišťování bezpečnosti potravin v EU. První kapitola je obecně věnována bezpečnosti potravin a jejímu zajišťování v rámci EU. Druhá kapitola se soustředí na implementaci potravinového práva EU do českého právního řádu a třetí kapitola je zaměřená na představení problematiky bezpečnosti a kvality potravin polského původu dovážených na český trh.
Keywords: Potravinové právo EU; Strategie bezpečnosti potravin v ČR; Polské potraviny ; Bezpečnost potravin
Thesis title: Ensuring food safety in the EU
Author: Svobodová, Karolína
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Grmelová, Nicole
Opponents: Brandejský, Tomáš
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this thesis is to provide a basic overview of food safety in the EU. The first chapter is generally dedicated to food safety and its ensuring within the EU. The second chapter focuses on the implementation of EU food law into the Czech legal system and the third chapter is aimed at presenting the safety and quality of food of Polish origin imported to the Czech market.
Keywords: Polish food; Food safety; EU food law; Food safety strategies in the Czech Republic

Information about study

Study programme: Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Business and European Law

Information on submission and defense

Date of assignment: 24. 8. 2022
Date of submission: 28. 4. 2023
Date of defense: 31. 5. 2023
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/81242/podrobnosti

Files for download

    Last update: