UX/UI redesign of DKS dairy website
Thesis title: | UX/UI redesign webových stránek mlékárny DKS |
---|---|
Author: | Sliusareva, Elizaveta |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Šedivá, Zuzana |
Opponents: | Pour, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce je redesign webových stránek mlékárny Dairy Company Stavropolskiy, který se provádí za účelem zlepšení přehlednosti webu a jeho struktury pro uživatele, aktualizace zastaralého designu a lepší distribuce informací. Součástí práce je analýza stávajícího webu společnosti, sběr požadavků vedoucích pracovníků, identifikaci nedostatků, které mohou zasahovat do prodeje a komunikace se spotřebiteli. Tvorba prototypu webových stránek s upraveným designem probíhá na základě evolučního modelu agilního přístupu a je zaměřená na koncového uživatele. Pro přesnější identifikaci potřebných změn a cílového okruhu uživatelů jsou v práci použity SWOT analýza stránek mlékárny a jejích hlavních konkurentů, a také údaje sbírané pomocí analytického nástroje “Yandex Metrika“ o návštěvnících stránek a jejich aktivitách. Vedlejším cílem tohoto textu je shrnutí principů UX/UI designu, sledování vývoje koncepce webového designu a jeho vlivu na prodej a povědomí firem. Výstupem práce je testováním ověřeného prototypu webových stránek mlékárny s responzivním webdesignem v aplikaci Figma. |
Keywords: | webový design; mlékárna; Figma; redesign; prototyp; DKS |
Thesis title: | UX/UI redesign of DKS dairy website |
---|---|
Author: | Sliusareva, Elizaveta |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Šedivá, Zuzana |
Opponents: | Pour, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this bachelor thesis is to redesign the website of DKS (Dairy Company Stavropolskiy) with the purpose of improving the clarity and structure of the website for users, updating the outdated design, and better distributing information. It consists of the analysis of current company’s web site, the collection of requirements, identification of drawbacks, which they affect sales and communication with consumers. The creation of a website’s prototype with a modified design is based on the evolutionary model of an agile approach and is aimed at the end user. For precise identification of the necessary changes and the target group are used SWOT analysis of the DKS’ and its main competitors web sites, data collected with analytical tools “Yandex metrics “containing web visitors and their activities. Side goal of this thesis is summary UX/UI design principles, watching development of web design concept and his influence on sales and companies’ awareness. Output is a prototype of dairy factory web page with enhanced responsive web design created in application Figma. |
Keywords: | redesign; prototype; DKS; Figma; web design; dairy company |
Information about study
Study programme: | Aplikovaná informatika/Informační média a služby |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Informatics and Statistics |
Department: | Department of Information Technologies |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 14. 7. 2022 |
---|---|
Date of submission: | 7. 5. 2023 |
Date of defense: | 19. 6. 2023 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/81123/podrobnosti |