Business model analysis of a Caucasian cuisine restaurant

Thesis title: Analýza business modelu restaurace kavkazské kuchyně
Author: Manvelova, Milana
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Svobodová, Ivana
Opponents: Válek, Lukáš
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem bakalářské práce je analyzovat business model pěti kavkazských restaurací v Praze. První část práce tvoří teoretická část, která přináší informace o různých business modelech, současných trendech v nákupním chování a historický odkaz na kulturu a kuchyni Arménie a Gruzie. Na teoretickou část navazuje praktická, jejímž cílem je shromáždit informace o struktuře business modelu vybraných restaurací. Jako výzkumná metoda byla zvolen polostrukturovaný hloubkový rozhovor. Výzkumu se zúčastnilo šest respondentů, z nichž pět zastupovalo arménské restaurace a jeden gruzínskou restauraci. Výsledkem analýzy byl podnikatelský plán arménské restaurace, který vycházel z teoretické části i ze zjištění z rozhovorů.
Keywords: Business model; kavkazská restaurace; arménská kuchyně
Thesis title: Business model analysis of a Caucasian cuisine restaurant
Author: Manvelova, Milana
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Svobodová, Ivana
Opponents: Válek, Lukáš
Thesis language: Česky
Abstract:
This work aims to analyse the business model of 5 Caucasian restaurants in Prague. The first part of the paper is a theoretical part that presents information about different business models, current trends in purchasing behaviour and a historical reference to the culture and cuisine of Armenia and Georgia. The second stage is followed by the practical part, which aims to collect information about the structure of the business model of the selected restaurants. The semi-structured in-depth interview method was chosen as the research method. Six respondents took part in the study, five of them representing Armenian restaurants and one Georgian restaurant. The outcome of the analysis was a business model for an Armenian restaurant based on the theoretical part as well as on the findings from the interviews.
Keywords: Armenian cuisine; Business model; Caucasian restaurant

Information about study

Study programme: Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Entrepreneurship

Information on submission and defense

Date of assignment: 24. 2. 2023
Date of submission: 15. 5. 2023
Date of defense: 30. 5. 2023
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/83935/podrobnosti

Files for download

    Last update: