Costs keying with the wiew of income tax of nonprofit organisation in Czech republic

Thesis title: Klíčování nákladů pro účely zdanění příjmů neziskových organizací v ČR
Author: Popelářová, Šárka
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Slintáková, Barbora
Opponents: Klazar, Stanislav
Thesis language: Česky
Abstract:
Předmětem mojí práce je klíčování nákladů pro účely zdanění příjmů neziskových organizací v ČR. Mým hlavním cílem je zhodnocení metod klíčování nákladů a to také na základě praktických zkušeností. Za účelem získání informací z praxe Jsem se obrátila na daňové poradce a neziskové organizace s prosbou o zodpovězení otázek zformulovaných v dotazníku. Zjistila jsem, že oblast zdanění příjmů neziskových organizací je problematická a nese s sebou řadu návazných povinností jako je právě klíčování nákladů. Organizacemi i poradci je vnímána jako nejednoznačná a komplikovaná.
Keywords: klíčování nákladů; neziskové organizace; daň z příjmů
Thesis title: Costs keying with the wiew of income tax of nonprofit organisation in Czech republic
Author: Popelářová, Šárka
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Slintáková, Barbora
Opponents: Klazar, Stanislav
Thesis language: Česky
Abstract:
My main goal in this text is evaluate methods to costs keying and get information from professional experiences of tax consultant and nonprofit organisation. Tax income of nonprofit organisation in ČR is thought to be difficult.
Keywords: nonprofit organisation; tax income; costs

Information about study

Study programme: Finance a účetnictví/Zdanění a daňová politika
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Finance and Accounting
Department: Department of Public Finance

Information on submission and defense

Date of assignment: 29. 10. 2008
Date of submission: 31. 1. 2009
Date of defense: 21. 1. 2009
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/15991/podrobnosti

Files for download

    Last update: