Changes in the food service sector

Thesis title: Změny v sektoru stravovacích služeb
Author: Maňásková, Lucie
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Musil, Martin
Opponents: Kubalová, Tereza
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem bakalářské práce je analyzovat a diskutovat změny, ke kterým došlo od roku 2020 v sektoru stravovacích služeb v ČR, na příkladu několika konkrétních zařízení. Práce se zaměří také na vztah zaměstnavatel-zaměstnanec a zhodnotí současnou situaci i změny, ke kterým došlo od začátku pandemie Covid-19. Tato neočekávaná situace upozornila na rostoucí problémy ve stravovacích zařízeních. Přínosem práce by mělo být rozšíření poznání v dané oblasti a jaký měla dopad pandemie na tento sektor služeb. Zaznamenané změny jsou představeny v této bakalářské práci. V praktické části jsou představena data, která byla získána za použití kvalitativní metody polostrukturovaných rozhovorů s osmi respondenty stravovacích zařízeních. Rozhovory byly provedeny jak s manažery, tak i se zaměstnanci podniků. Analýza dat proběhal pomocí metody otevřeného kódování.
Keywords: Covid-19; Lidské zdroje ; Management; Restaurace
Thesis title: Changes in the food service sector
Author: Maňásková, Lucie
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Musil, Martin
Opponents: Kubalová, Tereza
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of the bachelor thesis is to analyse and discuss the changes that have occurred since 2020 in the food service sector in the Czech Republic, using the example of several specific establishments. The thesis will also focus on the employer-employee relationship and evaluate the current situation and the changes that have occurred since the start of the Covid-19 pandemic. situation has highlighted growing problems in catering establishments. The contribution of the work should be to increase knowledge in the field and what impact the pandemic has had on this service sector. The changes observed are presented in this bachelor thesis. The practical part presents the data that was collected using qualitative method of semi-structured interviews with eight respondents from the catering establishments. The interviews were conducted with both managers and employees of the establishments. Data analysis was conducted using open coding method.
Keywords: ,Human Resources; Management; Covid-19; Restaurant

Information about study

Study programme: Management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 9. 3. 2022
Date of submission: 1. 5. 2024
Date of defense: 11. 6. 2024
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/81427/podrobnosti

Files for download

    Last update: