Implementation of sustainable processes within CPI Hotels' F&B concepts
Thesis title: | Implementace udržitelných procesů v rámci F&B konceptů CPI Hotels |
---|---|
Author: | Lomozová, Eliška |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Lukášová, Renata |
Opponents: | Nencková, Lucie |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zaměřuje na environmentální aspekt udržitelnosti v oddělení Food and Beverage (F&B) v hotelové síti CPI Hotels v Praze. Cílem je analyzovat provozní procesy z hlediska udržitelnosti a navrhnout doporučení pro implementaci udržitelných postupů. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První dvě kapitoly vysvětlují problematiku udržitelnosti a plýtvání potravinami. Třetí kapitola představuje společnost CPI Hotels, kde byla sbírána data pro výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů. Poslední dvě kapitoly detailně popisují metodu sběru dat, průběh rozhovorů, analýzu získaných informací a navrhovaná doporučení. Mezi doporučení patří zvýšení povědomí a zapojení zákazníků do udržitelných postupů, monitorování potravinového odpadu, školení personálu a zohlednění socio-kulturních rozdílů. |
Keywords: | Food and Beverage; Udržitelnost; Plýtvání potravinami |
Thesis title: | Implementation of sustainable processes within CPI Hotels' F&B concepts |
---|---|
Author: | Lomozová, Eliška |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Lukášová, Renata |
Opponents: | Nencková, Lucie |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis focuses on the environmental aspect of sustainability in the Food and Beverage (F&B) department of the CPI Hotels chain in Prague. The aim is to analyze the operational processes from a sustainability perspective and to propose recommendations for the implementation of sustainable practices. The thesis is divided into five chapters. The first two chapters explain the issues of sustainability and food waste. The third chapter introduces the company CPI Hotels, where data for the research were collected through semistructured interviews. The last two chapters detail the data collection method, the interview process, the analysis of the information gathered and the proposed recommendations. Recommendations include increasing customer awareness and engagement in sustainable practices, monitoring food waste, staff training and consideration of socio-cultural differences. |
Keywords: | Food and Beverage; Sustainability; Food waste |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 26. 9. 2023 |
---|---|
Date of submission: | 28. 6. 2024 |
Date of defense: | 28. 8. 2024 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/85645/podrobnosti |