Process Identification and Operational Efficiency Improvement in a Restaurant Chain: A Case Study of Cruz Group
Author:
Gavino, Emily
Thesis type:
Bachelor thesis
Supervisor:
Martínez, Felipe
Opponents:
Rathouský, Bedřich
Thesis language:
English
Abstract:
This bachelor’s thesis aims to explore operational inefficiencies in a growing restaurant chain, analyzing Cruz Group as a subject to improve its processes and enhance operational efficiency. The study's theoretical background focuses on restaurant operations and common problems as a start-up. It defines the use methodology frameworks DMAIC, SIPOC, Pareto, Lean, and Six Sigma. DMAIC is applied to the selected process of a restaurant with its proper definition for analysis. Data collected from real-time restaurant operations provide insights into the restaurant’s inefficiencies. Tools are used to improve workflows, optimize resource allocation, and improve customer satisfaction. Recommendations include adopting the lean tool (Mieruka) visual management to enhance critical-to-quality (CTQ) parameters. Ultimately, a control system is provided to have continuous and successful results.
Keywords:
DMAIC; Restaurant operations; Process improvement
Thesis title:
Identifikace procesů a zlepšení provozní efektivity v řetězci restaurací: Případová studie společnosti Cruz Group
Author:
Gavino, Emily
Thesis type:
Bakalářská práce
Supervisor:
Martínez, Felipe
Opponents:
Rathouský, Bedřich
Thesis language:
English
Abstract:
Tato bakalářská práce si klade za cíl prozkoumat provozní neefektivity v rostoucím řetězci restaurací, přičemž jako předmět zkoumání je analyzována společnost Cruz Group za účelem zlepšení jejích procesů a zvýšení provozní efektivity. Teoretický základ studie se zaměřuje na provoz restaurací a běžné problémy začínajících podniků. Definuje použití metodologických rámců DMAIC, SIPOC, Pareto, Lean a Six Sigma. Metodologie DMAIC je aplikována na vybraný proces v restauraci s jeho příslušnou definicí pro analýzu. Data shromážděná z reálného provozu restaurace poskytují přehled o neefektivitách podniku. Nástroje jsou využity k vylepšení pracovních postupů, optimalizaci alokace zdrojů a zvýšení spokojenosti zákazníků. Doporučení zahrnují zavedení lean nástroje Mieruka (vizuální management) za účelem zlepšení parametrů CTQ (kritických pro kvalitu). Nakonec je navržen kontrolní systém pro dosažení trvalých a úspěšných výsledků.
Keywords:
DMAIC ; Zlepšování procesů; Provoz restaurace
Information about study
Study programme:
Bachelor of Business Administration
Type of study programme:
Bakalářský studijní program
Assigned degree:
Bc.
Institutions assigning academic degree:
Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty:
Faculty of Business Administration
Department:
Department of Logistics
Information on submission and defense
Date of assignment:
7. 8. 2024
Date of submission:
17. 12. 2024
Date of defense:
2025
Files for download
The files will be available after the defense of the thesis.