Modern trends in conference packages of Prague hotels

Thesis title: Současné trendy v konferenčních balíčcích v pražských hotelech
Author: Lysenko, Ekaterina
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Lukášová, Renata
Opponents: Scholz, Petr
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato bakalářská práce je věnována současným trendům v konferenčních balíčcích pražských hotelů. V práci je stanoven hlavní cíl, kterým je identifikovat, jaké jsou současné trendy v konferenčních balíčcích pražských hotelů, a vyhodnotit, jak ovlivňují zákaznickou zkušenost. Pro dosažení tohoto cíle je práce rozdělena na několik kapitol. Na počátku jsou uvedeny informace o konferencích v Meetings Industry. Dále je pozornost věnována metodice provedení vlastního výzkumu. Primární výzkum je realizován s použitím metody polostrukturovaného řízeného rozhovoru, který byl proveden se zástupci tří pražských hotelů a jejich klientů. Pro kvalitativní výzkum byl zvolen čtyřhvězdičkový hotel Clarion Congress pořádající velké kongresy a konference, hotel Grandium s flexibilním konferenčním centrem a malý hotel v centru města Green Garden. Analýza ukázala, že klienti kladou důraz na technické vybavení, denní světlo v prostoru, zohlednění dietních požadavků na catering a estetickou prezentaci pokrmů. Pro zlepšení konferenčních balíčků byly v práci nabídnuty také návrhy a doporučení.
Keywords: zákaznická zkušenost; konferenční balíček; catering; konference; hotel
Thesis title: Modern trends in conference packages of Prague hotels
Author: Lysenko, Ekaterina
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Lukášová, Renata
Opponents: Scholz, Petr
Thesis language: Česky
Abstract:
This bachelor thesis is devoted to modern trends in conference packages of Prague hotels. Its main goal is to identify what are the modern trends in conference packages of Prague hotels, and analyze how they affect the customer experience. To achieve this, thesis is divided into several chapters. At the beginning, information about conferences in the Meetings Industry is presented. Further attention is paid to methodology of conducting original research. Primary research is realized using method of semi-structured interview, which is carried out with the participation of representatives of three Prague hotels and their clients. For the analysis, the four-star Clarion Congress hotel hosting large congresses and conferences, the Grandium hotel with a flexible conference center and the Green Garden hotel in the center of the city are chosen. Analysis showed that clients emphasize technical equipment, daylight in the space, dietary requirements for catering and aesthetic presentation of dishes. To improve conference packages, suggestions and recommendations were also offered in the thesis.
Keywords: customer experience; conference package; hotel; catering; conference

Information about study

Study programme: Cestovní ruch
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty:
Department:

Information on submission and defense

Date of assignment: 18. 2. 2024
Date of submission: 25. 4. 2025
Date of defense: 30. 5. 2025
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/87597/podrobnosti

Files for download

    Last update: