Analýza systému kolejové dopravy v New Yorku

Název práce: Analýza koľajovej dopravy v New Yorku
Autor(ka) práce: Krupa, Stanislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Koľajová doprava v New Yorku je jednou z najstarších a najrozsiahlejších na svete. Základným nosným systémom mestskej prepravy je práve metro, tiež "Subway", ktoré vzhľadom na vysokú hustotu obyvateľstva plní nezbytnú rolu pri pohybe osob na území Manhattanu, Bronxu, Queens a Brooklynu. Samotný systém sa napája na prímestské a špecifické druhy prepravy, čo zvyšuje jeho prepravný prúd a radí medzi najviac vyťažené systémy koľajovej prepravy na svete. Budúcnosť metra sa nesie v znamení rozširovania tratí a výstavby úplne novej linky T. Významným momentom je aj súčasná hospodárska kríza, ktorá núti plánovacie a správne orgány metra prehodnotiť investičné zámery. Celkovo systém operuje spoľahlivo, čelí ale početným výzvam v budúcnosti, aby zabezbečil prepravu pre viac ako 8 mil obyvateľov mesta.
Klíčová slova: doprava; New York; Metro
Název práce: Analýza systému kolejové dopravy v New Yorku
Autor(ka) práce: Krupa, Stanislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Kolejová doprava v městě New York je jedna z nejstarších a nejrozsáhlejších na světe. Základním nosním systémem městské přepravy je právě metro, nebo taky "Subway", které vzhledem na vysokou hustotu obyvatelstva plní nezbytnou roli při pohybu osob na území Manhattanu, Bronxu, Queens a Brooklynu. Samotný systém se napájí na příměstské a specifické druhy přepravy, co zvyšuje jeho přepravní proud a radí mezi nejvíc vytížené systémy kolejové přepravy na světě. Budoucnost metra se nese v znamení rozšiřování tratí a výstavby úplně nové linky T. Významným momentem je i současná hospodářská krize, která nutí správní a plánovací orgány metra v New Yorku přehodnotit investiční záměry. Celkově systém operuje spolehlivě, čelí ale početným výzvám v budoucnosti, aby zabezpečil přepravu pro víc než 8 mil obyvatel města.
Klíčová slova: doprava; Metro; New York
Název práce: Analysis of the railway transportation in New York City
Autor(ka) práce: Krupa, Stanislav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Melechovský, Jan
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Railway transportation in New York is one of the oldest and largest systems in the world. Subway, according to the high density of the city, is the essential part of passenger transportation within the boroughs of New York City - Manhattan, Bronx, Queens and Brooklyn. Connections to rural and intercity transportation increases the passenger flow within the system and classifies itself as one of the busiest subways in the world. The future of subway lays in track improvements and enlargements including new line T which is being constructed. A significant impact has the current financial crisis also and makes MTA - the management of the subway take important decisions regarding investment strategy. Overall, the railway system has been reliable, however, there are several challenges that must be taken into consideration to ensure the transportation for more than 8 mil. people in the area.
Klíčová slova: Transportation; New York; Subway

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 3. 2009
Datum podání práce: 30. 5. 2009
Datum obhajoby: 23. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19829/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: