Finanční analýza

Název práce: Finančná analýza spoločnosti Třinecké železárny, a.s
Autor(ka) práce: Ďurčák, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Doláková, Helena
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom mojej bakalárskej práce je zhodnotenie finančného zdravia spoločnosti Třinecké železárny, a.s. v rozmedzí rokov 2003 až 2007. Analýzou finančných výkazov za jednotlivé obdobia a následným výpočtom jednotlivých ukazovateľov sa pokúsim zistiť doterajší trend spoločnosti. Bakalárska práca bude rozdelená do dvoch základných častí - metodická a aplikačná časť. V metodickej časti charakterizujem vyhodnocovacie postupy a ukazovatele, ktoré budem používať k výpočtu v praktickej časti. V aplikačnej časti predstavím spoločnosť, uvediem profil firmy a následne aplikujem vybrané metódy výpočtov z metodickej časti. V závere zhrniem získané výsledky z výpočtu jednotlivých ukazovateľov a vyhodnotím získané hodnoty, na základe ktorých určím finančné zdravie podniku.
Klíčová slova: ukazovatele; výročná správa; finančná stabilita
Název práce: Finanční analýza
Autor(ka) práce: Ďurčák, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Doláková, Helena
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Třinecké železárny, a.s. v rozmezí roků 2003 až 2007. Analýzou finančních výkazů za jednotlivá období a následním propočtem jednotlivých ukazatelů zjistím dosavadní trend společnosti. Bakalářska práce bude rozdělená do dvou základních částí - metodická a aplikační část. V metodické charakterizuji vyhodnocovací postupy a ukazatele, které budu používat k výpočtu v praktické části. V aplikační části představím společnost, uvedu profil firmy a následně aplikuji vybrané metody výpočtů z metodické části. V závěru shrnu získané výsledky z výpočtů jednotlivých ukazatelů a vyhodnotím získané hodnoty na základě kterých určím finanční zdravý podniku.
Klíčová slova: výroční zprávy; ukazatele; finanční zdraví
Název práce: Financial analysis of Trinecke zelezarny, a.s
Autor(ka) práce: Ďurčák, Matej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Doláková, Helena
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of my Bachelor thesis is to evaluate the financial health of the company Trinecke Zelezarny, as in the range from 2003 to 2007. I will analyse financial statements for each period and the subsequent calculation of various indicators to try to determine the current trend in the evolution of the company. Bachelor's thesis will be divided into two basic parts - methodology and application section. In practice often characterized by the evaluation procedures and indicators that will be used in the calculation of the practical part. The application section will present the company, indicate the profile and then apply the selected method of calculation of the methodological part. In conclusion, summarizing the results obtained from the calculation of various parameters and evaluate the values on which i will determine the financial soundness of the enterprise.
Klíčová slova: financial statements; analysis; calculation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 10. 2008
Datum podání práce: 10. 5. 2009
Datum obhajoby: 19. 5. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/15219/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: