Specifika obchodních jednání s německými partnery

Název práce: Špecifiká obchodných jednaní s nemeckými partnermi
Autor(ka) práce: Homzová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Vokáč, Matěj
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Úlohou diplomovej práce je charakterizovať obchodné zvyklosti Nemecka, ktoré sú z veľkej miery ovplyvnené kultúrnymi špecifikami a štandardmi. Táto práca, ktorá bazíruje na empirickom výskume založenom na skúsenostiach českých firiem s nemeckými partnermi, má za cieľ zistiť, či sa vymedzená teória a podmienenosť kultúrnymi štandardmi zhoduje s praxou českých spoločností. V prvej časti práce sa venujem obecnej charakteristike Spolkovej republiky Nemecko. V druhej kapitole sú charakterizované tendencie vo vystupovaní nemeckých a českých obchodných partnerov. Zaoberám sa tu porovnaním českých a nemeckých kultúrnych štandardov, ktoré stoja v pozadí medzinárodných obchodných vzťahov. V tretej kapitole sa venujem priebehom a formami obchodných jednaní s Nemcami. Posledná časť práce je doplnená o poznatky získané na základe osobných rozhovorov vedených s predstaviteľmi českých firiem obchodujúcich s nemeckým trhom a z dotazníkového výskumu.
Klíčová slova: Nemecko; kultúrne štandardy; obchodné jednania
Název práce: Specifika obchodních jednání s německými partnery
Autor(ka) práce: Homzová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Vokáč, Matěj
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Úkolem diplomové práce je charakterizovat obchodní zvyklosti Německa, které jsou z velké míry ovlivněny kulturními zvláštnostmi a standardy. Tato práce, která bazíruje na empirickém výzkumu založeném na zkušenostech českých firem s německými partnery, má za cíl zjistit, zda se definována teorie a podmíněnost kulturními standardy shoduje s praxí českých společností. V první části práce se věnuji obecní charakteristice Spolkové republiky Německo. V druhé kapitole jsou charakterizovány tendence ve vystupování německých a českých obchodních partnerů. Zabývám se zde porovnáním českých a německých kulturních standardů, které stojí v pozadí mezinárodních obchodních vztahů. Ve třetí kapitole se věnuji průběhem a formami obchodních jednání s Němci. Poslední část práce je doplněna o poznatky získané na základě osobních rozhovorů s představiteli českých firem obchodujících s německým trhem az dotazníkového výzkumu.
Klíčová slova: Německo; kulturní standardy; obchodní jednání
Název práce: Specifics of business negotiations with German partners
Autor(ka) práce: Homzová, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Vokáč, Matěj
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main task of the thesis is to characterize the German business practices, which are influenced mainly by cultural characteristics and standards. This work take stand for empirical research based on the experience of Czech companies with German partners. The main objective is to find out, whether the theory is in line with the practice of Czech companies. In the first part of my paper I write about local characteristic of the Federal Republic of Germany. The second chapter characterizes tendencies in behavior of the German and Czech business partners. I analyze differences between Czech and German cultural standards in international trade relations. The third chapter is about process and forms of business negotiations with Germans. In the last part of my work I mention my personal knowledge learned from personal interviews, conducted with representatives of Czech companies trading in the German market and also from my questionary research.
Klíčová slova: business negotiations; cultural standards; Germany

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 6. 2009
Datum podání práce: 15. 12. 2009
Datum obhajoby: 26. 1. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20881/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: