Modifikace produktu ubytovacího zařízení v návaznosti na segmenty klientely
Název práce: | Modifikace produktu ubytovacího zařízení v návaznosti na segmenty klientely |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mazalovská, Markéta |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Zábranská, Hana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zabývá možnostmi modifikace produktu hotelu specializovaného na víno. Jejím cílem je návrh provozních a marketingových opatření vedoucích k větší spokojenosti hostů a vyšší ziskovosti hotelu. Teoretická část objasňuje specifika ubytovacích služeb a jejich marketingu. Charakterizuje také enoturistiku spolu s konzumenty vína a enoturisty jako potenciální zákazníky ubytovacího zařízení. Praktická část se zaměřuje na pražský vinařský hotel Merlot. Hlavní součástí práce je vlastní průzkum spotřebního chování klientů hotelu, který je založen na dotazníkovém šetření. Je zde uvedena i analýza konkurence, SWOT analýza a analýza plnění požadavků k oficiální klasifikaci. |
Klíčová slova: | modifikace produktu; průzkum spotřebního chování; enoturistika |
Název práce: | Modification of the hotel product based on segments of customers |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mazalovská, Markéta |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Zábranská, Hana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis focuses on the product modification in a wine hotel. Its aim is to suggest recommendations leading to greater consumer satisfaction and higher profitability of the hotel. The theoretical part explains the specifics of hotel services and their marketing. It also characterizes the wine tourism, as well as wine consumers and wine tourists as potential customers of the hotel. The practical part is oriented on the wine hotel Merlot in Prague. The main part of the thesis includes own survey of consumer behaviour conducted in the hotel. The competition analysis, SWOT analysis and analysis of meeting the requirements for official classification are presented as well. |
Klíčová slova: | product modification; survey of consumer behaviour; wine tourism |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 30. 9. 2009 |
---|---|
Datum podání práce: | 5. 12. 2010 |
Datum obhajoby: | 18. 1. 2011 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/21720/podrobnosti |