Provozování mezinárodní přepravy

Název práce: Prevádzka medzinárodnej prepravy
Autor(ka) práce: Vágóová, Réka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mervart, Michal
Oponenti práce: Jokel, Richard
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo charakterizovať súčasné podmienky podnikania v medzinárodnej preprave a poskytnúť reálny prehľad v samotnej prevádzke. Mojím zámerom bolo konkrétnejšie predstaviť základné povinnosti pri založení firmy a následne uviesť podmienky úspešného fungovania. V prvej, metodologickej časti som sa sústredila na problematiku založenia prepravnej spoločnosti. Zhrnula som tu konkrétne podmienky, potrebné prepravné povolenia a medzinárodné dohody ustanovujúce požiadavky na dopravcov. Ďalej som sa zmienila aj o povinnostiach a právomociach štátnych orgánov v medzinárodnej cestnej doprave. Druhá časť je zameraná na fungovanie podniku ROAD MASTERS s.r.o.. V tejto sekcii som sa sústredila hlavne na oblasť zamestnávateľskú, presnejšie na všetky atribúty týkajúce sa pracovníkov. V poslednej časti som charakterizovala rozdiely medzi západnými a východnými požiadavkami na dopravcov. Rozobrala som tu úlohy združenia ČESMAD SLOVAKIA a ďalšie podmienky prepravovania do Ruskej federácie, akými sú TIR karnet a vízové doklady.
Klíčová slova: medzinárodná preprava; prepravné povolenie; prevádzka prepravy; karnet TIR; vízové doklady
Název práce: Provozování mezinárodní přepravy
Autor(ka) práce: Vágóová, Réka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mervart, Michal
Oponenti práce: Jokel, Richard
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce bylo charakterizovat současné podmínky podnikání v mezinárodní přepravě a poskytnout reálný přehled o samotním provozu. Mým záměrem bylo konkrétněji představit základní povinnosti při zakládání firmy a následně uvést podmínky úspěšného fungování. V první, metodologické části jsem se soustředila na problematiku založení přepravní společnosti. Shrnula jsem tady konkrétní podmínky, potřebné přepravní povolení a mezinárodní dohody ustanovující požadavky na dopravce. Dále jsem se zmínila o povinnostech a pravomocích státních orgánů v mezinárodní silniční dopravě. Druhá část je zaměřená na fungování podniku ROAD MASTERS s.r.o.. V této sekci jsem se soustředila hlavně na oblast zaměstnavatelskou, přesněji na všechny atributy týkající se pracovníků. V poslední části jsem vyzdvihla rozdíly mezi západními a východními požadavky na dopravce. Popisovala jsem zde úkoly sdružení ČESMAD SLOVAKIA a další podmínky přepravování do Ruské federace, jakými jsou TIR karnet a vízové doklady.
Klíčová slova: provozování přepravy; vízové doklady; karnet TIR; přepravní povolení; mezinárodní přeprava
Název práce: International transport business
Autor(ka) práce: Vágóová, Réka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mervart, Michal
Oponenti práce: Jokel, Richard
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis was to characterize the present conditions of enterprising in international transportation of goods and to provide realistic perspective in the very business. My intention was to introduce more concretely the basic obligations required when establishing an enterprise and consequently specify the conditions of the successful operating. In the first, methodological part I focused on the issue of the foundation of a business which operates in international transport. Here I summarized the exact requirements, necessary transportation permits and the international agreements which determine the duties of the carriers. Further I referred to the obligations and authorities of state agencies in international transportation. The second part deals with the operation of the company called ROAD MASTERS. In this section I mostly focused on the attributes of occupying workers. The last part emphasizes the differences between the western and eastern requirements for carriers. Here I analyzed the assignments of the union called ČESMAD SLOVAKIA and further conditions of transporting to the Russian federation, namely the TIR carnet and visas.
Klíčová slova: transport business; international transport; carnet TIR; transportation permit; visas

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 1. 2011
Datum podání práce: 27. 5. 2011
Datum obhajoby: 14. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29801/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: