Time management v praxi studentů VŠE

Název práce: Time management v praxi študentov VŠE
Autor(ka) práce: Svitek, Andrej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá problematikou time managementu a využívania času študentov VŠE. Jej cieľom je odpovedať na 4 otázky: Ako v skutočnosti využívajú študenti svoj čas? Ako vnímajú využívanie svojho času? Do akej miery študenti používajú time management? A aký je ich názor na time management? V teoretickej časti je najprv charakterizované obdobie, v ktorom práve žijeme. Do tohto obdobia je zasadený time management, je vysvetlená jeho úloha a vnímanie. Podrobne je následne rozobraný vývoj time managementu od prvej až do štvrtej generácie. Na záver teoretickej časti je objasnená problematika stanovovania cieľov. V praktickej časti sú detailne rozanalyzované časové snímky 7 respondentov, ktoré sú doplnené o ich komentáre získané pološtruktúrovanými rozhovormi.
Klíčová slova: Časové snímky; Študent VŠE; Time management
Název práce: Time management v praxi studentů VŠE
Autor(ka) práce: Svitek, Andrej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zaobírá problematikou time managementu a využívání času studentů VŠE. Jejím cílem je poskytnout odpověď na 4 otázky: Jak v skutečnosti využívají studenti svůj čas? Jak vnímají jeho využívání? Do jaké míry studenti používají time management? Jaký je jejich názor na time management? V teoretické části nejprve provedeme charakteristiku období, ve kterém právě žijeme. Do tohoto období pak zasadíme time management, vysvětlíme jeho úlohu a vnímání. Následně podrobně rozebereme vývoj time managementu od první až po čtvrtou generaci. Na závěr teoretické části stručně objasníme problematiku stanovování si cílů. V praktické části detailně rozanalyzujeme časové snímky 7 respondentů, které doplníme o jejich komentáře získané polostrukturovanými rozhovory.
Klíčová slova: Student VŠE; Time management; Časový snímek
Název práce: Time management skills of VŠE students
Autor(ka) práce: Svitek, Andrej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with time management skills and organization of time of VŠE students. Its aim is to cover 4 subsequent questions: How, in reality, do students use their time? How do students feel that they are using their time? Which time management methods do they utilize? What is their opinion regarding time management? The theoretical part firstly describes the development trends of the current era. Then, time management and its tasks are put into the context of this era. Subsequently, a detailed history of time management and the role of goal setting are explained. In the empirical part, activity logs of 7 respondents are analyzed.
Klíčová slova: VŠE student; Time management; Activity logs

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 10. 2010
Datum podání práce: 31. 5. 2011
Datum obhajoby: 10. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28448/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: