Franšízink jako metoda vstupu na trh
Název práce: | Franšízink jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Autor(ka) práce: | Píšťková, Petra |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Kohlová, Lenka |
Oponenti práce: | Vohralík, Michal |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce popisuje podstatu franchisingu, předpoklady jeho úspěšného fungování a jeho přednosti a nedostatky jak pro franchisory, tak pro franchisanty. Dále je zde popsáno, jak probíhá tvorba franchisingového souboru, a jsou analyzovány nezbytné náležitosti franchisingového podnikání, tj. franchisingová smlouva a manuál. Především je zde však zhodnocen a analyzován franchisingový koncept společnosti EURECA SHOPS s.r.o., která provozuje v ČR síť prodejen pečiva a rychlého občerstvení PANERIA a od roku 2001 poskytuje své know-how i na základě franchisy. |
Klíčová slova: | koncept Paneria; tvorba franchisingového souboru; franchising |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 15. 5. 2007 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2007 |
Datum obhajoby: | 6. 6. 2007 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/5572/podrobnosti |