Ocenění Vodafone a.s

Název práce: Oceňovanie Vodafone a.s
Autor(ka) práce: Kivader, Dušan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Luzanová, Marianna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca si kladie za cieľ oceniť podnik pomocou niekoľkých metód ocenenia podniku a po úvahe vybrať hodnotu telekomunikačnej spoločnosti Vodafone a.s.. Hodnota podniku bude slúžiť ako podklad pre stanovenie ceny v prípade, že bude Vodafone a.s. ponúknutý k predaji v januári 2012. V práci budú porovnané spôsoby výpočtu nákladov na vlastný kapitál, a to pomocou stavebnicového modelu a modelu CAPM. Práca obsahuje krátku úvahu o vhodnosti aplikácie prémie za riziko krajiny v modeli CAPM. Po uskutočnení makroekonomickej, odvetvovej a finančnej analýzy je v diplomovej práci vypracovaný finančný plán, ktorý slúži ako podklad pre aplikáciu diskontovaných oceňovacích metód. Pri stanovovaní hodnoty podniku sú použité metódy DCF FCFF, DCF EVA, účtová hodnota.
Klíčová slova: Ocenenie podniku; DCF EVA; DCF FCFF
Název práce: Ocenění Vodafone a.s
Autor(ka) práce: Kivader, Dušan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Luzanová, Marianna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce si klade za cíl ocenit podnik pomocí několika metod ocenění podniku a po úvaze vybrat hodnotu telekomunikační společnosti Vodafone a.s. Hodnota podniku bude sloužit jako podklad pro stanovení ceny v případě, že bude Vodafone a.s. nabídnutý k prodeji v lednu 2012. V práci budou porovnané způsoby výpočtu nákladů na vlastní kapitál, a to pomocí stavebnicového modelu a modelu CAPM. Po makroekonomické, odvětvové a finanční analýze je v diplomové práci vypracovaný finanční plán, který slouží jako podklad pro aplikaci diskontovaných oceňovacích metod. Při stanovování hodnoty podniku jsou použité metody DCF FCFF, DCF EVA, účtová hodnota.
Klíčová slova: DCF FCFF; DCF EVA; Ocenění podniku
Název práce: Pricing of Vodafone a.s
Autor(ka) práce: Kivader, Dušan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Luzanová, Marianna
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Main task of my Master's thesis is to figure out the value of business entity using well known methods of pricing of the company. I've choosed to specify the value of the Czech company Vodafone a.s., which is member of the Vodafone group. This valuation is prepared for the case that the company would be sold in January 2012 to the potentional investor. There are two ways of figuring out the weighted average costs of capital that are used in my thesis. There is also discussion about using the country risk premium when specifying the costs of capital using CAPM model. After macroeconomic analysis, field analysis, and financial analysis, there is made a financial plan. There are used discounted methods of valuing the company such as Free cash flow to the firm (DCF FCFF), Economic value added (DCF EVA) and also Accounting method.
Klíčová slova: Pricing of the company; DCF EVA; DCF FCFF

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 8. 2011
Datum podání práce: 15. 12. 2011
Datum obhajoby: 17. 1. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/32838/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: