Řízení kvality v projektech

Název práce: Řízení kvality v projektech
Autor(ka) práce: Kanta, Petr
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Chocholatý, Drahomír
Oponenti práce: Kopal, Rostislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním cílem práce je uspořádat a obohatit oblast teorie řízení kvality projektů, čehož bylo dosaženo několika dílčími cíli. Byl proveden výzkum na téma řízení kvality projektů v praxi a to nejen v ČR, ale i ve světě. Z tohoto výzkumu byl zjištěn nejpoužívanější standard/norma/metodika pro řízení kvality projektů a následně aplikován do praxe. Součástí práce je také výběr nejvhodnějších technik a nástrojů pro řízení kvality. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, vztahující se k tématu práce. Přiblíženy nejdůležitější standardy, normy, metodiky řízení kvality projektů, stanoveny hypotézy a formou dotazníkového šetření proveden empirický výzkum, vztahující se k tématu práce. Vzhledem k výsledkům dotazníkového šetření je praktická část práce věnována aplikaci metodiky PMBOK do praxe řízení kvality projektů. Následuje přehled nejvhodnějších technik a nástrojů vhodných pro řízení kvality projektů, opírající se rovněž o výsledky výzkumu.
Klíčová slova: řízení kvality; projektové řízení; projekt; PRINCE2; ISO řady 9000; nástroje a techniky; kvalita; PMBOK
Název práce: Quality Management in Projects
Autor(ka) práce: Kanta, Petr
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Chocholatý, Drahomír
Oponenti práce: Kopal, Rostislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main objective is to organize and enrich the theory of Project Quality Management, which was achieved by several sub-objectives. There was performed a research on Project Quality Management in practice not only in Czech Republic, but also in the world. This research found the most common standard/methodology for Project Quality Management and subsequently was applied in practice. This thesis also includes selection of the most appropriate techniques and tools for Quality Management. Theoretical section explains basic terms related to the topic of thesis, described the most important standards and Project Quality Management methodologies, determined hypotheses and way of questionnaire survey carried out a research related to thesis topic. Given the results of the survey is the practical section devoted to application of PMBOK methodology into practical Project Quality Management. Follows an overview of the most appropriate techniques and tools suitable for Project Quality Management also based on results of research.
Klíčová slova: Tools and Techniques; Quality; ISO 9000 series; PMBOK; Project; PRINCE2; Project Management; Quality Management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 2. 2011
Datum podání práce: 1. 5. 2012
Datum obhajoby: 12. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/30229/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: