Návrh a implementace zábavního webového portálu

Název práce: Návrh a implementácia zábavného webového portálu
Autor(ka) práce: Lorenc, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Žamberský, Martin
Oponenti práce: Zimák, Radek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zameriava na návrh, vývoj a implementáciu aplikácie zábavného webového portálu. Hlavným cieľom práce je vytvoriť aplikáciu, ktorá bude splňovať požadovanú funkcionalitu za použitia vhodných technológií. Zadefinovaniu požadovanej funkcionality ako aj výberu vhodných technológií sa venujú príslušné kapitoly. Medzi vybraté a následne použité technológie bol zvolený programovací jazyk na strane servera PHP v spolupráci s databázovým systémom MySQL. Aplikácia webového portálu je založená na aplikácii frameworku Zend, ktorý je praktickou implementáciou architektúry MVC. Na strane aplikácie bol zvolený programovací jazyk JavaScript spoločne s voľne dostupnou knižnicou jQuery, ktorá zefektívňuje a zjednodušuje prácu s týmto jazykom. Diplomová práca následne obsahuje popis návrhu dátového modelu, ktorý tvorí základ pre budúcu aplikáciu. Nasleduje kapitola ktorá popisuje štruktúru, jednotlivé časti systému a vzťahy medzi nimi. Záver práce je venovaný posúdeniu miery splnenia stanovených cieľov, výstupom práce a prínosom.
Klíčová slova: MVC; Zend Framework; zábavný portál; webová aplikácia; jQuery; PHP; JavaScript; MySQL
Název práce: Návrh a implementace zábavního webového portálu
Autor(ka) práce: Lorenc, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Žamberský, Martin
Oponenti práce: Zimák, Radek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zaměřuje na návrh, vývoj a implementaci aplikace zábavného webového portálu. Hlavním cílem práce je vytvořit aplikaci, která bude splňovat požadovanou funkcionalitu za použití vhodných technologií. Definování požadované funkcionality i výběru vhodných technologií se věnují příslušné kapitoly. Mezi vybrané a následně použité technologie byl zvolen programovací jazyk na straně serveru PHP ve spolupráci s databázovým systémem MySQL. Aplikace webového portálu je založena na aplikaci frameworku Zend, který je praktickou implementací architektury MVC. Na straně aplikace byl zvolen programovací jazyk JavaScript společně s volně dostupnou knihovnou jQuery, která zefektivňuje a zjednodušuje práci s tímto jazykem. Diplomová práce následně obsahuje popis návrhu datového modelu, který tvoří základ pro budoucí aplikaci. Následuje kapitola která popisuje strukturu, jednotlivé části systému a vztahy mezi nimi. Závěr práce je věnován posouzení míry splnění stanovených cílů, výstupem práce a přínosům.
Klíčová slova: PHP; zábavný portál; MVC; jQuery; Zend Framework; JavaScript; MySQL; webová aplikace
Název práce: Design and Implementation of an entertainment web portal
Autor(ka) práce: Lorenc, Ján
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Žamberský, Martin
Oponenti práce: Zimák, Radek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The work focuses on the design, development and implementation of a web entertainment portal. The main objective of this work is to create an application that will meet the required functionality using appropriate technologies. Defining the desired functionality as well as the selection of appropriate technology is part of corresponding chapters. As the selected and then used technology was chosen server-side programming language PHP in conjunction with the MySQL database system. The application is a web portal based on Zend framework application that is practical implementation of the MVC architecture. As the client-side programming language was chosen JavaScript, together with a freely available library jQuery that simplifies and streamlines work with the language. The thesis then describes the design data model, which forms the basis for future application. The following chapter describes the structure of each system and relations between them. The conclusion is devoted to consideration of whether the fulfillment of the objectives, benefits and work output.
Klíčová slova: MVC; jQuery; Zend Framework; JavaScript; PHP; web application; MySQL; entertainment portal

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 11. 2011
Datum podání práce: 1. 5. 2012
Datum obhajoby: 11. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/34330/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: