Význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie ČR

Název práce: Význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie ČR
Autor(ka) práce: Grossová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce charakterizuje význam festivalů a soutěží v oblasti gastronomie České republiky a jejich současné postavení v cestovním ruchu. Cílem práce je přinést komplexní pohled na problematiku pořádání těchto akcí a na základě vlastní analýzy charakterizovat strukturu současného trhu gastronomických festivalů a soutěží v České republice. První dvě kapitoly práce se věnují představení používaných teoretických pojmů a objasňují teorii marketingu a managementu těchto akcí. Praktická část zahrnuje již zmiňovanou analýzu trhu a významnou součástí je též představení vybraných gastronomických akcí uskutečněných v roce 2011. Jedna z kapitol práce se též věnuje očekávanému budoucímu vývoji v této oblasti a přináší přehled současných trendů.
Klíčová slova: event; gastronomické soutěže; gastronomický cestovní ruch; gastronomické festivaly
Název práce: The importance of food festivals and competitions in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Grossová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis describes importance of food festivals and competitions in the Czech Republic and their current status in Czech tourism. The aim is to provide a comprehensive view on the issue of organizing of food events and based on analyze to characterize current structure of Czech market of food festivals and competitions. The first two chapters are dedicated to presentation of related terms and to explanation of the theory of event marketing and management. The practical part includes the aforementioned market analysis and its important part is a presentation of chosen food events undertaken in 2011. One chapter is also devoted to the introduction of expected future development and provides an overview of current trends.
Klíčová slova: Food Tourism; Food Festivals; Food Competitions; Event

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 6. 2011
Datum podání práce: 15. 5. 2012
Datum obhajoby: 11. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/32336/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: