Controlling ve firmě KAEFER

Název práce: Controlling vo firme KAEFER Isoliertechnik
Autor(ka) práce: Kuderjavá, Nina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Känner, Oliver
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá vývojom controllingového nástroja v programovacom jazyku VBA v MS Excel pre interné potreby spoločnosti KAEFER Isoliertechnik GmbH & Co. Hlavným cieľom práce je analyzovať postup tvorby tohto nástroja vzhľadom na pôvodne využívaný systém vo firme. Taktiež vymedziť úlohu nástroja v rámci systému controllingu v celej spoločnosti a jeho potenciálne prínosy pre ňu. Teoretická časť sa zaoberá cieľmi, funkciami a úlohami controllingu a jeho pozíciou v organizačnej štruktúre podniku. Vymedzuje controlling vo vzťahu k účtovníctvu, približuje základné členenia nákladov a metódy ich kalkulácie. Praktická čast sa venuje charakteristike spoločnosti a štruktúre controllingu v nej. Zaoberá sa pôvodným systémom výkazníctva smerom na centrálu firmy a vlastným riešením tvorby novej aplikácie.
Klíčová slova: náklady; krycí príspevok fixných nákladov a zisku; controller; Microsoft Excel; controlling
Název práce: Controlling ve firmě KAEFER
Autor(ka) práce: Kuderjavá, Nina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Känner, Oliver
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá vývojem Controllingového nástroje v programovacím jazyce VBA v MS Excel pro interní potřeby společnosti KAEFER Isoliertechnik GmbH & Co. Hlavním cílem práce je analyzovat postup tvorby tohoto nástroje vzhledem k původně využívanému systému ve firmě. Také definovat úlohu nástroje v rámci systému controllingu v celé společnosti a jeho potenciální přínosy pro ni. Teoretická část se zabývá cíli, funkcemi a úkoly controllingu a jeho pozicí v organizační struktuře podniku. Vymezuje controlling ve vztahu k účetnictví, přibližuje základní členění nákladů a metody jejich kalkulace. Praktická část se věnuje charakteristice společnosti a struktuře controllingu v ní. Zabývá se původním systémem výkaznictví směrem na centrálu firmy a vlastním řešením tvorby nové aplikace.
Klíčová slova: controlling; controller; náklady; příspěvek na krytí fixních nákladů a zisku; Microsoft Excel
Název práce: Controlling in KAEFER Isoliertechnik
Autor(ka) práce: Kuderjavá, Nina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kubálková, Markéta
Oponenti práce: Känner, Oliver
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis describes development of controlling tool in the programming language VBA in MS Excel for internal needs of KAEFER Isoliertechnik GmbH & Co. KG. The main objective of this work is to analyze the process of its development, considering system originally used by the company. It also defines the role of a tool in companies controlling system and its potential benefits. The theoretical part deals with the objectives, functions and responsibilities of controlling and its position in the organizational structure. It defines controlling in relation to the accounting, costs structure and methods of their calculation. It describes the company itself, structure of controlling in it, original reporting system to the headquarters and newly created solution in MS Excel.
Klíčová slova: controlling; costs; Microsoft Excel; contribution margin; controller

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 11. 2011
Datum podání práce: 30. 6. 2012
Datum obhajoby: 19. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/34690/podrobnosti

Soubory ke stažení

Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: