Franchising jako metoda vstupu na trh
Název práce: | Franchising jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Autor(ka) práce: | Smejkal, Martin |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Turnerová, Lenka |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá franchisingem jako metodou vstupu na trh. Cílem této práce je analýza franchisingu jako formy kooperace z teoretického i praktického hlediska. První kapitola se zabývá franchisingem z teoretického hlediska. Součástí této kapitoly je definice franchisingu, historie franchisingu, rozdělění franchisingu na základě předmětu podnikání apod. Druhá kapitola se zabývá problematikou založení franchisového podniku. V této kapitole popisuji proces založení franchisového systému se zaměřením na pilotní provoz, výběr franchisantů a vytvoření franchisového konceptu. Ve třetí kapitole popisuji jednotlivé výhody a nevýhody podnikání na bázi franchisingu pro franchisora i franchisanta. Čtvtá kapitola se zabývá historickým vývojem franchisingu v České republice. V páté kapitole jsem se zabýval kompletním rozborem franchisového systému předního českého konceptu v oboru gastronomie, Švejk restaurant. |
Klíčová slova: | Švejk restaurant; franchising; franchisant; franchisor |
Název práce: | Franchising as a from of market entry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Smejkal, Martin |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Turnerová, Lenka |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis focuses on franchising as a form of market entry.The aim of this thesis is to describe franchising as a efficient way of cooperating on theoretical and practical basis. The first chapter describes franchising as a form of cooperation and what are the basic principles of the relation between franchisor and franchisee. History and basic types of franchising are described as well. The second chapter describes a process of forming particular franchise business and what is the goal of running a pilot project.It also includes some basic facts about franchisee recruitment. The third part informs about pros and cons related to franchising from a franchisor and franchisee point of view. The fourth part describes a history of franchising in the Czech Republic. Finally the fifth part describes franchise system of Svejk restaurant, which is very successful and original czech franchise business. |
Klíčová slova: | Svejk restaurant; franchising; franchise; franchisee; franchisor |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 14. 4. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 6. 2012 |
Datum obhajoby: | 21. 6. 2012 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/31735/podrobnosti |