Ocenění podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s
Název práce: | Ocenenie podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kušnír, Michal |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kislingerová, Eva |
Oponenti práce: | Čámská, Dagmar |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cieľom diplomovej práce je stanoviť hodnotu Rodinného pivovaru BERNARD a.s. pre vlastníkov k dátumu 31.12.2011. Práca je rozdelená na dve časti, v teoretickej časti sú popísané použité metódy a postupy a praktická časť pozostáva z profilu spoločnosti, strategickej a finančnej analýzy, prognózy generátorov hodnoty, finančného plánu a výsledného ocenenia. K oceneniu podniku bola použitá metóda diskontovaných voľných peňažných tokov vo variante voľného peňažného toku pre vlastníkov a veriteľov. |
Klíčová slova: | ocenenie podniku; strategická analýza; metóda DCF vo variante FCFF; finančný plán; pivovar |
Název práce: | Ocenění podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kušnír, Michal |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kislingerová, Eva |
Oponenti práce: | Čámská, Dagmar |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu Rodinného pivovaru BERNARD a.s. pro vlastníky k datu 31.12.2011. Práce je rozdělená na dvě části, v teoretické části jsou popsané použité metody a postupy a praktická část pozostáva z profilu spoločnosti, strategické a finanční analýzy, prognózy generátorů hodnoty, finančního plánu a výsledného ocenění. K ocenění podniku byla použita metóda diskontovaných volných peněžných toků ve variantě volného peněžného toku pro vlastníky a věřitele. |
Klíčová slova: | strategická analýza; ocenění podniku; pivovar; finanční plán; metóda DCF ve variantě FCFF |
Název práce: | Valuation of Rodinný pivovar BERNARD a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kušnír, Michal |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Kislingerová, Eva |
Oponenti práce: | Čámská, Dagmar |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The objective of the thesis is to estimate value of Rodinný pivovar BERNARD a.s. as to the date of 31st December 2011. The thesis consists of two parts theoretical and application. The theoretical part describes applied methods and approaches while the application part includes company profile, strategic analysis, financial analysis, value drivers prognosis, financial planning and final valuation. The company is valued using the DCF Entity method. |
Klíčová slova: | brewery; financial planning; strategic analysis; DCF Entity; business valuation |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikové ekonomiky |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 8. 11. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 29. 8. 2012 |
Datum obhajoby: | 13. 9. 2012 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/34450/podrobnosti |