Diagnostika organizační kultury ve vybrané organizaci
Název práce: | Diagnostika organizační kultury ve vybrané organizaci |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šafránková, Lucie |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Vinšová, Tereza |
Oponenti práce: | Franková, Emilie |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato diplomová práce se zabývá diagnostikou organizační kultury ve vybrané organizaci, konkrétně v potravinářské společnosti Kraft Foods CR. Cílem diplomové práce je popsat organizační kulturu v uvedené společnosti prostřednictvím Denisonovy metody dotazníkového šetření a pomocí vlastního pozorování. Na základě zjištěných informací z výzkumu následně pro management společnosti navrhuji opatření a doporučení, která by mohla přispět k vyšší spokojenosti zaměstnanců a potažmo i k vyšší výkonnosti celé společnosti. Účelem této práce není organizační kulturu na základě zjištěných dat ve společnosti měnit, pouze ji podpořit a přispět k jejímu lepšímu vnímání mezi zaměstnanci společnosti. |
Klíčová slova: | prvky organizační kultury; typologie organizační kultury; Hostedeho cibulový diagram; model 7 S; DOCS; diagnostika organizační kultury; Denisonův model; organizační kultura |
Název práce: | Diagnosis of Organizational Culture in a chosen Organization |
---|---|
Autor(ka) práce: | Šafránková, Lucie |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Vinšová, Tereza |
Oponenti práce: | Franková, Emilie |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This diploma thesis deals with the Diagnosis of organizational culture in selected organization which is particularly a food company Kraft Foods CR. The aim of the diploma thesis is to describe the organizational culture in this organization through a Denison method of questionnaire survey and using my own observation. Then, based on the information gathered from the survey, I suggest to the management of the organization recommendations and actions that could lead to greater employee satisfaction and thus also to higher performance of the entire organization. The purpose of this thesis is not to change the organizational culture in the organization afterwards, only to support it and enhance its better perception among employees. |
Klíčová slova: | elements of organizational culture; hofstede onion model; model 7 S; DOCS; diagnosis of organizational culture; organizational culture; typology of organizational culture; Denison model |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 13. 1. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 21. 12. 2012 |
Datum obhajoby: | 16. 1. 2013 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/29829/podrobnosti |