Analýza pracovní spokojenosti v konkrétní společnosti
Název práce: | Analýza pracovnej spokojnosti zamestnancov |
---|---|
Autor(ka) práce: | Linknerová, Alena |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kašparová, Eva |
Oponenti práce: | Franková, Emilie |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Predmetom diplomovej práce je analýza spokojnosti zamestnancov v konkrétnej spoločnosti. Jej cieľom je prostredníctvom prevedenia prieskumu pracovnej spokojnosti zamestnancov odkryť slabé miesta a vytvoriť návrh na zlepšenie súčasného stavu v jednotlivých oblastiach. Teoretická časť vymedzuje základné pojmy, objasňuje význam prieskumu pracovnej spokojnosti, uvádza výsledky z iných analýz výskumov v odvetví reštauračných zariadení. Priestor je ďalej venovaný jednotlivým faktorom pracovnej spokojnosti a špecifikám práce v reštauračných zariadeniach. Praktická časť je vyústením teoretických znalostí do podnikovej praxe prostredníctvom prieskumu pracovnej spokojnosti v podmienkach reštaurácie XY. Analýza vychádza z reflexie zamestnancov vo vybraných oblastiach pracovnej spokojnosti, využíva metódu dotazníka a individuálneho rozhovoru. Konečným výstupom práce sú návrhy a odporučenia, ktoré by mali prispieť k zvýšeniu spokojnosti zamestnancov. |
Klíčová slova: | faktory spokojnosti; motivácia; pracovná spokojnosť; reštaurácia; zamestnanci |
Název práce: | Analýza pracovní spokojenosti v konkrétní společnosti |
---|---|
Autor(ka) práce: | Linknerová, Alena |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kašparová, Eva |
Oponenti práce: | Franková, Emilie |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Předmětem diplomové práce je analýza spokojenosti zaměstnanců v konkrétní společnosti. Její cílem je prostřednictvím provedení průzkumu pracovní spokojenosti zaměstnanců odkrýt slabá místa a vytvořit návrh na zlepšení současného stavu. Teoretická část vymezuje základní pojmy, význam průzkumu pracovní spokojenosti, uvádí výsledky z jiných analýz a výzkumů v odvětví restauračních zařízení. Prostor je dále věnován dílčím faktorům pracovní spokojenosti a specifikům práce v restauračních zařízeních. Praktická část je uplatněním teoretických znalostí v podnikové praxi prostřednictvím průzkumu pracovní spokojenosti v podmínkách restaurace XY. Analýza vychází z reflexe zaměstnanců ve vybraných oblastech pracovní spokojenosti, využívá metodu dotazníku a individuálního rozhovoru. Výstupem práce jsou návrhy a doporučení, které by měli přispět ke zvýšení spokojenosti zaměstnanců. |
Klíčová slova: | pracovní spokojenost; faktory spokojenosti; zaměstnanci; restaurace; motivace |
Název práce: | Analysis of employees´ satisfaction |
---|---|
Autor(ka) práce: | Linknerová, Alena |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Kašparová, Eva |
Oponenti práce: | Franková, Emilie |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The subject of my theses is the analysis of employees' satisfaction in a concrete company. The goal is to discover weaknesses in this area through a survey on employees' contentment and consequently creating a concept of how to improve current status in particular areas. The theoretical part includes specification of basic terms, clarifies importance of research of employees' contentment and presents results from other surveys. It also deals with particular elements of staff contentment and specifics of work in restaurant facilities. The practical part shows the application of theory into the business practice through actual research of employees' contentment in the restaurant XY. The survey focuses on employees' reflection in respect of selected areas of their work contentment. It uses a questionnaire and interview as research methods. The final output of the theses consists of recommendations and suggestions which should increase staff contentment in the chosen restaurant. |
Klíčová slova: | restaurant; factors of satisfaction; motivation; employee; employees´ satisfaction |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra psychologie a sociologie řízení |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 5. 12. 2012 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2013 |
Datum obhajoby: | 5. 6. 2013 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/40570/podrobnosti |