Týmová práce, práce ve virtuálním týmu

Název práce: tímová práca, práca vo virtuálnom tíme
Autor(ka) práce: Valentínová, Alexandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Vostarková, Šárka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmetom tejto bakalárskej práce je predstavenie tímovej práce a práce vo virtuálnom tíme. V teoretickej časti práce je vysvetlenie jednotlivých pojmov, ich definície a základné charakteristiky. Kapitola sa začína definovaním pojmov ako sociálna a pracovná skupina, tímová práca a následne ich odlíšenie. Ďalej sa práca zameriava na virtuálny tím, jeho zrod z pohľadu autorov moderného manažmentu, rozdiely medzi tradičným tímom s virtuálnym tímom a nástroje, ktoré sú využívané pri práci vo virtuálnom tíme. Druhá, praktická časť je zameraná na klasické a virtuálne tímy z pohľadu študentov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ktorí boli v úlohe respondentov empirického výskumu pomocou dotazníka. Prínosom práce je tu ich vlastný pohľad na prácu v tímoch, čo by zdokonalili, aby boli tímy úspešné.
Klíčová slova: tímová práca; práca vo virtuálnom tíme; pracovná skupina; tím
Název práce: Týmová práce, práce ve virtuálním týmu
Autor(ka) práce: Valentínová, Alexandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Vostarková, Šárka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmětem této bakalářské práce je představení týmové práce a práce ve virtuálním týmu. V teoretické části práce je vysvětlení jednotlivých pojmů, jejich definice a základní charakteristiky. Kapitola začíná definováním pojmů jako sociální a pracovní skupina, týmová práce a následně jejich odlišení. Dále se práce zaměřuje na virtuální tým, jeho zrod z pohledu autorů moderního managementu, rozdíly mezi tradičním týmem s virtuálním týmem a nástroje, které jsou využívány při práci ve virtuálním týmu. Druhá, praktická část je zaměřena na klasické a virtuální týmy z pohledu studentů Slovenské technické univerzity v Bratislavě, kteří byli v roli respondentů empirického výzkumu pomocí dotazníku. Přínosem práce je zde jejich vlastní pohled na práci v týmech, co by zdokonalili, aby byly týmy úspěšné.
Klíčová slova: práce ve virtuálním týmu; tým; pracovní skupina; týmová práce
Název práce: Team work, work in a virtual team
Autor(ka) práce: Valentínová, Alexandra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Vostarková, Šárka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The point of the bachelor thesis is to introduce the team work and the work in a virtual team. In theoretical part, the explanation of several terms, their definitions and main characteristics can be found. The chapter starts with definition of terms, such as social and work group, team work and then their distinction follows. Further, the thesis is focused on virtual team, its birth from the view of authors of modern management, differences between traditional and virtual team; and tools used in work with virtual team. The second, practical, part is focused on classic and virtual teams from the point of view of students of Slovenská technická univerzita in Bratislava that were used as respondents of empirical research through the medium of questionnaire. The contribution of the thesis is their own view on the work in teams and what would they improve to make teams more successful.
Klíčová slova: the work group; work in a virtual team; team work; team

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 2. 2013
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 6. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41458/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: