Franchising jako metoda vstupu na trh
Název práce: | Franchising jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Autor(ka) práce: | Janáková, Kristýna |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Turnerová, Lenka |
Oponenti práce: | Khelerová, Vladimíra |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato práce se zabývá problematikou franchisingu. V první části jsou vysvětleny charakteristické rysy, základní principy této metody, její výhody, nevýhody a jednotlivé druhy franchisingu. Dále je analyzována franchisová smlouva, manuál a popsána situace v České republice. Druhá část se zaměřuje na franchisingový koncept ?Potrefená husa? společnosti Pivovary Staropramen a.s. Tento koncept je podrobněji analyzován a zhodnocen na základě průzkumu, veřejně dostupných informací a údajů společnosti Pivovary Staropramen a.s. |
Klíčová slova: | Potrefená husa; nevýhody; výhody; franchisová smlouva; franchising |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 10. 12. 2007 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 12. 2007 |
Datum obhajoby: | 8. 1. 2008 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/7193/podrobnosti |