Podmínky pro podnikání v pohostinských provozech ve Francii
Název práce: | Podmínky pro podnikání v pohostinských provozech ve Francii |
---|---|
Autor(ka) práce: | Karafiátová, Kamila |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce analyzuje a charakterizuje současné podmínky pro podnikání v pohostinských provozech ve Francii. Zaměřuje se na podmínky pro vstup do oboru pohostinství (legislativní, ekonomické a materiální podmínky) a na podmínky regulace provozu (hygienické požadavky, regulace kouření, podávání alkoholických nápojů, provozní doby a přehrávání hudby). Tato bakalářská práce může sloužit jako ucelený přehled podmínek a povinností pro provozování stravovacího zařízení ve Francii případným zájemcům o podnikání v tomto oboru na francouzském trhu. |
Klíčová slova: | stravovací služby; Francie; pohostinství ve Francii; podnikání ve Francii; podmínky podnikání; legislativní podmínky; regulace provozních podmínek |
Název práce: | The conditions for entrepreneurship in hospitality establishments in France |
---|---|
Autor(ka) práce: | Karafiátová, Kamila |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bachelor thesis analyses and characterizes the current conditions for entrepreneurship in hospitality establishments in France. It aims at the entry conditions into the hospitality industry (legislative, economic, material and operational conditions) and at the regulatory conditions of operation (sanitary requirements, smoking, alcoholic beverages, opening hours and music playing). This bachelor thesis may serve as a comprehensive overview of the conditions and obligations for operation of a hospitality establishment in France for potential entrepreneurs in this industry in the French market. |
Klíčová slova: | Food and beverage services; France; Hospitality in France; Entrepreneurship in France; Conditions for entrepreneurship; Legislative conditions; Regulatory conditions of operation |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 10. 6. 2014 |
---|---|
Datum podání práce: | 8. 5. 2015 |
Datum obhajoby: | 15. 6. 2015 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/48187/podrobnosti |