Gastronomie jako motiv zahraničního pasivního cestovního ruchu
Název práce: | Gastronomie jako motiv zahraničního pasivního cestovního ruchu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Ječmínková, Irena |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem ve vztahu k pasivnímu cestovnímu ruchu České republiky. Teoretická část se zaměřuje na objasnění pojmů z oblasti cestovního ruchu, gastronomického cestovního ruchu a marketingu v této oblasti. Praktická část se skládá z charakteristiky cestovních kanceláří, které nabízí kulinářské zájezdy pro klienty z České republiky a porovnání kulinářských zájezdů, které nabízí. Další částí je provedený průzkum a jeho vyhodnocení. Cílem průzkumu bylo charakterizovat stoupající význam gastronomie jako motivu pro zahraniční pasivní cestovní ruch. Dále prozkoumat, jak Češi gastronomii v zahraničí vnímají, zda hraje gastronomie roli při výběru destinace, a které země jsou pro Čechy gastronomicky přitažlivé. |
Klíčová slova: | výzkum; specializované cestovní kanceláře; pasivní cestovní ruch; gastronomický cestovní ruch |
Název práce: | Gastronomy as a motive for foreign outgoing tourism |
---|---|
Autor(ka) práce: | Ječmínková, Irena |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Indrová, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor's thesis is about the gastronomy tourism in relation to outgoing tourism in the Czech Republic. The theoretical part focuses on defining the basic terms in tourism, gastronomy tourism and marketing in tourism. The practical part consists of the characteristics of travel agencies that offer culinary tours for clients from the Czech Republic and comparison offered culinary tours. It also includes a research and its results. The aim of the research was to characterize the growing importance of gastronomy as a motive for outgoing foreign tourism. Than to define typical culinary countries in the opinion of Czechs and to analyze if Czechs taste national gastronomies and if gastronomy plays a role when they are choosing a destination. |
Klíčová slova: | gastronomy tourism; outgoing tourism; research; specialized travel agencies |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 24. 6. 2014 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 5. 2015 |
Datum obhajoby: | 15. 6. 2015 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/48412/podrobnosti |