Bakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem na území Ruské federace. Hlavní důraz je kladen na výzkum toho, jak souvisí ruská gastronomie s cestovním ruchem, a jestli gastronomie ruská má tendence k rozvoji populárního typu cestovního ruchu na území Ruska, jímž je gastronomický cestovní ruch. V teoretické části práce jsou představeny základní charakteristiky gastronomického cestovního ruchu z různých úhlů pohledu a také jsou zde popsané motivační faktory, které nabízí gastronomie.... zobrazit celý abstraktBakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem na území Ruské federace. Hlavní důraz je kladen na výzkum toho, jak souvisí ruská gastronomie s cestovním ruchem, a jestli gastronomie ruská má tendence k rozvoji populárního typu cestovního ruchu na území Ruska, jímž je gastronomický cestovní ruch. V teoretické části práce jsou představeny základní charakteristiky gastronomického cestovního ruchu z různých úhlů pohledu a také jsou zde popsané motivační faktory, které nabízí gastronomie. Dále je představena Ruská federace a přiblížena ruská kuchyně, její historický vývoj, který je doplněný přehledem o produktech a pokrmech typických pro jednotlivé regiony a národy Ruské federace. Praktická část je zaměřená na sestavení trasy v duchu gastronomického cestovního ruchu, jež je založená na gastronomických festivalech a slavnostech probíhajících na území Ruska během jednotlivých ročních sezón. Výsledkem provedeného průzkumu je objevení čtyř gastronomických tras. |